Συρία: Αντάρτες έκαψαν τον τάφο του πατέρα του Μπασάρ αλ Άσαντ

Συρία: Αντάρτες έκαψαν τον τάφο του πατέρα του Μπασάρ αλ Άσαντ Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από τον καμένο τάφο του Χαφέζ αλ Άσαντ, πατέρα του Μπασάρ αλ Άσαντ / φωτ.: Χ
0

Ο τάφος του πατέρα του ανατραπέντος Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, Χαφέζ, πυρπολήθηκε στη γενέτειρά του, την πόλη Καρντάχα, σύμφωνα με πλάνα του AFP που τραβήχτηκαν την Τετάρτη.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεω ανέφερε ότι μαχητές των ανταρτών, φορώντας στολές παραλλαγής και άλλοι νεαροί άνδρες παρακολουθούσαν τον τάφο του Χαφέζ αλ Άσαντ, πατέρα του Μπασάρ αλ Άσαντ, να καίγεται.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παρακολουθεί τον πόλεμο δήλωσε στο AFP ότι οι αντάρτες έβαλαν φωτιά στο μαυσωλείο, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Λαττάκειας, της κοινότητας των Αλαουιτών του Άσαντ.

Ο Χαφέζ αλ Άσαντ κυβέρνησε επί τρεις δεκαετίες τη Συρία, μέχρι τον θάνατό του, το 2000, οπότε ανέλαβε την εξουσία ο γιος του, Μπασάρ. Ο τελευταίος εγκατέλειψε τη Συρία την Κυριακή, λίγο πριν οι αντάρτες καταλάβουν τη Δαμασκό χωρίς μάχη.

Ο τάφος του Χαφέζ αλ Άσαντ, που βρίσκεται σε ένα μαυσωλείο στην αλαουίτικη πλευρά της Λαττάκειας, κάηκε από τους αντάρτες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέσα στο μαυσωλείο, που περιβάλλεται από έναν θόλο διακοσμημένο με ανάγλυφα, εντοπίστηκαν άνδρες που κρατούσαν τη σημαία της συριακής επανάστασης.

Ο τάφος, στην κορυφή ενός λόφου σε αυτό το προπύργιο της οικογένειας Άσαντ, φυλασσόταν καλά. Στο μαυσωλείο έχουν ενταφιαστεί και άλλα μέλη της οικογένειας, όπως ο αδελφός του Μπασάρ, ο Μπάσελ, που επρόκειτο να διαδεχθεί τον Χαφέζ αλλά σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το 1994.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης των ανταρτών της Hayat Tahrir al Sham (το πρώην παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία) Αχμεντ αλ-Σαράα, γνωστός ως Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι, δήλωσε ότι όσοι έχουν συμμετάσχει σε βασανισμούς και φόνους κρατουμένων στις συριακές φυλακές δεν θα λάβουν χάρη.

«Θα τους καταδιώξουμε στη Συρία και θα ζητήσουμε από τις χώρες να παραδώσουν όσους διέφυγαν για να αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε ο αλ-Τζολάνι σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κανάλι της συριακής κρατικής τηλεόρασης στο Telegram.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM