Τουρκία: Τουλάχιστον 14 οι νεκροί από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο της Αμάσρα

Τουρκία: Τουλάχιστον 14 οι νεκροί από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο της Αμάσρα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter.
0

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα σε ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, στην επαρχία Μπαρτίν της βόρειας Τουρκίας, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού οι νεκροί είναι 14, ενώ άλλοι 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά έκανε λόγο για δύο νεκρούς, 20 τραυματίες και πολλούς εγκλωβισμένους. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την κυβερνήτρια της επαρχίας, μετέδωσαν ότι 49 εργάτες έχουν εγκλωβιστεί στις στοές.

Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα, ανέφερε η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας, ανακαλώντας μια πρώτη ανακοίνωση όπου δήλωνε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έναν μετασχηματιστή.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η έκρηξη μπορεί να οφείλεται σε ανάφλεξη εύφλεκτου αερίου εντός του ορυχείου.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε βάθος 300 μέτρων από την είσοδο του ορυχείου, γύρω στις 18.15, τοπική ώρα. Η κυβερνήτρια του Μπαρτίν Νουρτάτς Αρσλάν είπε ότι 44 άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε βάθος 300 μέτρων και άλλοι 5 σε βάθος 350 μέτρων.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια, συγγενείς των ανθρακωρύχων παρακολουθούν τις προσπάθειες των διασωστών. Ορισμένοι εργάτες ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν με φορεία σε ασθενοφόρα. Σύμφωνα με την Αρσλάν, οκτώ κατάφεραν να βγουν από τις στοές μόνοι τους. Η εισαγγελία του Μπαρτίν έχει ξεκινήσει έρευνα για το δυστύχημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM