LIVE!

Τουρκία: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις 10 ημέρες πριν από το δημοψήφισμα

Τουρκία: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις 10 ημέρες πριν από το δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

Στο γραφείο του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ έφθασαν οι τελευταίες τρεις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν για το επικείμενο δημοψήφισμα της Τουρκίας. Σύμφωνα με αυτές τα ΝΑΙ για το Προεδρικό Σύστημα, που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξητικές τάσεις, φαίνεται να προηγούνται των ΟΧΙ.

 

Γνωστός αρθρογράφος της Χουριέτ, σε άρθρο του, αποκαλύπτει τις συζητήσεις που γίνονται στα πηγαδάκια του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ. Τα περισσότερα μέλη του κόμματος πιστεύουν ότι στο εσωτερικό, η ηπιότερη προσέγγιση του λόγου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τις τελευταίες μέρες, στην εκστρατεία για το ναι, έχει θετική απήχηση στο λαό.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τριών δημοσκοπήσεων, οι αναποφάσιστοι έχουν μειωθεί στο 17%. Ένα ποσοστό από αυτούς δεν θα πάει καθόλου στις κάλπες. Παρότι πρόκειται για δημοψήφισμα το ποσοστό συμμέτοχής φαίνεται αυξημένο για τα δεδομένα της Τουρκίας. Σύμφωνα με αυτές τις δημοσκοπήσεις υπολογίζεται πως θα είναι πάνω από 80 %.

 

Τρεις από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αξιολογήθηκαν στη συγκέντρωση της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με αυτές, το προβάδισμα των ΝΑΙ είναι σαφές αλλά δεν έχει ακόμη ξεφύγει δραματικά από τα ΟΧΙ. Με την προβολή των αναποφάσιστων το κατώτερο ποσοστό για τα ΝΑΙ είναι στα 53,8% και το μεγαλύτερο στο 54,5. Με τις ίδιες προϋποθέσεις τα ΟΧΙ κυμαίνονται από 45,5 έως 46.2%.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Διεθνή / Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Ο Harry Styles δήλωσε ότι ο θάνατος του Liam Payne το 2024 τον ώθησε να επανεξετάσει τη ζωή του. Μιλώντας για το νέο του άλμπουμ, αναφέρθηκε στο πένθος, τη δημόσια έκθεση και τον τρόπο που τιμά τη μνήμη του πρώην συνεργάτη του.
THE LIFO TEAM
Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Διεθνή / Μαρτυρία Ελληνίδας κατοίκου στην Κύπρο: «Εύχομαι το κράτος να είναι σε ετοιμότητα»

Η ραγδαία κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έχει φέρει σε εγρήγορση τους κατοίκους της Κύπρου, με σειρήνες συναγερμού και προληπτικά μέτρα ετοιμότητας, ενώ η καθημερινότητα συνεχίζεται υπό αίσθημα ανησυχίας αλλά και εμπιστοσύνης στις αρχές
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ