Τουρκία: Θα απαντήσουμε σκληρά σε οποιαδήποτε επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης

Τουρκία: Θα απαντήσουμε σκληρά σε οποιαδήποτε επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης Facebook Twitter
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ (EPA)
0

Σκληρό μήνυμα προς την Ελλάδα στέλνει η Τουρκία για το ζήτημα της αιγιαλίτιδας ζώνης, μέσω του εκπροσώπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ.

«Οποιαδήποτε ελληνική προσπάθεια να διευρύνει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα θα απαντηθεί σκληρά από την Τουρκία», διεμήνυσε ο Τσελίκ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Πριν λίγες ημέρες, και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποιούσε την ελληνική κυβέρνηση ότι η Άγκυρα «δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο στο Αιγαίο».

Ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει στο πρακτορείο Anadolu πως η Αθήνα έχει κάνει πολλές φορές «παρόμοιες δηλώσεις για τα 12 μίλια» σχολιάζοντας ότι, στην Ελλάδα, αρκετές φορές «προηγείται ο λαϊκισμός των δεδομένων».

«Εμείς θέλουμε να επιλυθούν όλα τα θέματα στο Αιγαίο με ειρηνικό τρόπο. Οι Έλληνες ξέρουν καλύτερα ότι δεν θα επιτρέψουμε επέκταση στα 12 μίλια (...) Όποτε η Ελλάδα προκαλεί εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους». 

Πάντως κατά τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, η Τουρκία δεν αιφνιδιάστηκε αναφορικά με το ζήτημα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, καθώς η ηγεσία της γειτονικής χώρας είναι ενήμερη για τις προθέσεις της Ελλάδας. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ