Τουρκία: Oι πραξικοπηματίες υποστηρίζουν ότι συνεχίζουν τη μάχη

Τουρκία: Oι πραξικοπηματίες υποστηρίζουν ότι συνεχίζουν τη μάχη Facebook Twitter
0

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη σήμερα από τη διεύθυνση του γραφείου Τύπου του επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρεται πως οι αξιωματικοι που βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος εξακολουθούν να μάχονται αποφασιστικά εναντίον όλων αυτών που προσπαθούν να τους αντιταχθούν.

 

Οι αξιωματικοί αυτοί, που αυτοαποκαλούνται Κίνημα για την Ειρήνη στην Πατρίδα, καλούν επίσης τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για την ασφάλειά τους.

 

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους υποστηρικτές του να παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος από αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων. Απευθυνόμενος σ' ένα πλήθος χιλιάδων υποστηρικτών του που κρατούσαν σημαίες στο κύριο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν δήλωσε πως η κυβέρνηση παραμένει στο τιμόνι. Δήλωσε ακόμη πως η αναταραχή συνεχίζεται στην Άγκυρα και πως ελπίζει ότι θα τελειώσει σύντομα. Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως οι πτήσεις των τουρκικών αερογραμμών Turkish Airlines επανελήφθησαν.

 

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, σκοτώθηκαν στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος που πραγματοποίησαν στασιαστές στρατιώτες και η οποία φαινόταν σήμερα το πρωί να έχει κατασταλεί, δήλωσε τούρκος αξιωματουχος.

 

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν σε όλη τη χώρα 336 πρόσωπα, τα περισσότερα από τα οποία είναι στρατιωτικοί, σε σχέση με την απόπειρα αυτή, υπογράμμισε εξάλλου ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

 

Τη σύλληψη 336 προσώπων ανακοίνωσε επίσης σήμερα στο CNN Turk o υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Σούμι και προέλαση στην ανατολική Ουκρανία – Νέες εντάσεις στον πόλεμο

Διεθνή / Ρωσικές δυνάμεις κοντά στη Σούμι και προέλαση στην ανατολική Ουκρανία – Νέες εντάσεις στον πόλεμο

Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες πλησιάζουν σε απόσταση 29 χλμ. από τη Σούμι, ενώ προχωρούν σε σημαντικές προελάσεις στην ανατολική Ουκρανία. Η Ουκρανία προετοιμάζεται για νέες επιθέσεις και αμφισβητεί την τήρηση συμφωνιών ανταλλαγής αιχμαλώτων.
LIFO NEWSROOM
Ταραχές στο Λος Άντζελες: Η Εθνοφρουρά επιτέθηκε με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών

Διεθνή / Ταραχές στο Λος Άντζελες: Η Εθνοφρουρά επιτέθηκε με πλαστικές σφαίρες κατά των διαδηλωτών

Μέλη της Εθνοφρουράς της Καλιφόρνιας αναπτύχθηκαν στο Λος Άντζελες για να αντιμετωπίσουν διαδηλώσεις ενάντια στις μαζικές συλλήψεις παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM