Τουρκία: Κορίτσι 4 ετών βγήκε ζωντανό από τα συντρίμμια - Έμεινε εγκλωβισμένη για 91 ώρες

Τουρκία: Κορίτσι 4 ετών βγήκε ζωντανό από τα συντρίμμια - Έμεινε εγκλωβισμένη για 91 ώρες Facebook Twitter
0

Ένα κορίτσι 4 ετών, που είχε θαφτεί ζωντανό κάτω από συντρίμμια κτιρίου διασώθηκε σήμερα, τέσσερις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη δυτική Τουρκία, την περασμένη Παρασκευή. 

«Ζήσαμε ένα θαύμα την 91η ώρα. Μέλη σωστικών συνεργείων έβαλαν την Αϊλά, ηλικίας τεσσάρων ετών, ζωντανή», σημείωσε ο δήμαρχος της Σμύρνης, Τουντς Σογέρ, μέσω Twitter. 

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν μέλη σωστικών συνεργείων να βγάζουν καταχειροκροτούμενοι το κοριτσάκι από τα συντρίμμια κτιρίου στο προάστιο Μπαϊράκλι, το οποίο υπέστη το βαρύτερο πλήγμα από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

 


«Το πλυντήριο σχημάτισε "τρίγωνο ζωής". Ρώτησα το όνομά της. "Με λένε Αϊλά" είπε "είμαι καλά". Αν είσαι καλά, μπορείς να κουνήσεις το χέρι σου; Και εκείνη σήκωσε το χέρι και το κούνησε», ανέφερε συγκλονισμένος ο διασώστης Νουρσέτ Ακσόι, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το παιδί διασώθηκε χάρη στο «τρίγωνο της ζωής» που σχηματίστηκε από ένα πλυντήριο. Έτσι ονομάζεται ο χώρος που δημιουργείται σε περιπτώσεις κατάρρευσης κτιρίων από σεισμό, όταν μεγάλα αντικείμενα μαζί με κομμάτι από τα ερείπια δημιουργούν «φωλιά» όπου μπορεί να διασωθεί ένα άτομο.

Οι γονείς της και ο μεγαλύτερος αδερφός της είχαν διασωθεί νωρίτερα και περίμεναν με αγωνία ειδήσεις για το 4χρονο παιδί.

Τουρκία: Κορίτσι 4 ετών βγήκε ζωντανό από τα συντρίμμια - Έμεινε εγκλωβισμένη για 91 ώρες Facebook Twitter
Τουρκία: Κορίτσι 4 ετών βγήκε ζωντανό από τα συντρίμμια - Έμεινε εγκλωβισμένη για 91 ώρες Facebook Twitter

Νωρίτερα σήμερα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων της σεισμικής δόνησης έφθασε πλέον τους 100 νεκρούς, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 994 άνθρωποι, οι 147 από τους οποίους συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η πόλη που υπέστη το πιο βαρύ πλήγμα στην επαρχία είναι η Μπαϊράκλι, όπου ένα κορίτσι 3 ετών, η Ελίφ, και μια έφηβη 14 ετών, η Ιντίλ, σώθηκαν χθες Δευτέρα από σωστικά συνεργεία έπειτα από σχεδόν τέσσερις ημέρες στα συντρίμμια.

Δεκάδες κτίρια έχουν υποστεί μερική ή ολοσχερή καταστροφή από τον ισχυρό σεισμό, που άφησε πάνω από 5.000 ανθρώπους άστεγους. Οι σεισμοπαθείς βρήκαν καταφύγιο σε σκηνές, στήνοντας αυτοσχέδιο καταυλισμό.

Έχουν καταγραφεί περίπου 1.464 μετασεισμικές δονήσεις στην περιοχή ως αυτό το στάδιο, οι 44 από τις οποίες ήταν μεγέθους μεγαλύτερου από τους 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM