Τουρκία: Καθαιρέθηκαν άλλοι 45 δικαστές και εισαγγελείς

Τουρκία: Καθαιρέθηκαν άλλοι 45 δικαστές και εισαγγελείς Facebook Twitter
0

Οι τουρκικές αρχές απάλλαξαν από τα καθήκοντά τους σήμερα άλλους 45 δικαστές και εισαγγελείς, εξέλιξη που προστίθεται στις ευρείας κλίμακας εκκαθαρίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Μετά την απόπειρα της 15ης Ιουλίου, τουλάχιστον 113.000 άνθρωποι παύθηκαν, απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους ή τέθηκαν υπό κράτηση, ως ύποπτοι ότι έχουν σχέσεις με την οργάνωση η οποία κατηγορείται πως βρισκόταν πίσω από την προσπάθεια να ανατραπεί η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει επί χρόνια αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, κατηγορείται από την Τουρκία ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, ενώ ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση με αυτή.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, πάνω από 4.000 εισαγγελείς και δικαστές έχουν απαλλαγεί από τα καθήκοντά τους από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα λόγω των υποτιθέμενων σχέσεών τους με το κίνημα που οι αρχές αποκαλούν FETO, «τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ».


Μεταξύ των προσώπων που απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK) βρίσκονται οι τρεις δικαστές που είχαν δώσει εντολή την περασμένη εβδομάδα να απελευθερωθούν 21 ύποπτοι στη δίκη για τη «δομή στα μέσα ενημέρωσης» που κατηγορείται ότι δρούσε για λογαριασμό του Γκιουλέν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.


Οι άνθρωποι που αφορούσε η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφέθηκαν ελεύθεροι, κατόπιν έφεσης που ασκήθηκε, ενώ εκδόθηκαν νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους, διευκρίνισε το Ανατολή.


Είκοσι οκτώ ύποπτοι, ανάμεσά τους και ένας λαϊκός τραγουδιστής, ο Ατίλα Τας, δικάζονται με την κατηγορία ότι ανήκαν σε μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με τη Χουριέτ.


Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι πολλοί δημοσιογράφοι διαφόρων ΜΜΕ, καθώς και ένας άνθρωπος που φέρεται να είχε ανοίξει έναν λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter με το ψευδώνυμο Φουάτ Αβνί. Μέσω αυτού του λογαριασμού έγιναν αποκαλύψεις που έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση πρόσωπα στον στενό κύκλο του προέδρου Ερντογάν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM