Τουρκία: Ευάλωτη η Ευρώπη στην τρομοκρατία με την αναστολή πώλησης γερμανικών όπλων

Τουρκία: Ευάλωτη η Ευρώπη στην τρομοκρατία με την αναστολή πώλησης γερμανικών όπλων Facebook Twitter
0

Η απόφαση της Γερμανίας να αναστείλει όλες τις μείζονες εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία εξασθενεί τη μάχη της Άγκυρας εναντίον της τρομοκρατίας και καθιστά ευάλωτη την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

 

Ο Τσελίκ έκανε τη δήλωση αυτή στο Λονδίνο αφού ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε χθες ότι το Βερολίνο ανέστειλε τις μεγάλες εξαγωγές όπλων εξαιτίας της επιδείνωσης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία και την αύξηση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες συμμάχους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

 

«Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών πρέπει να διατυπώνει τα σχόλιά του με σοβαρότητα. Αυτά τα όπλα χρησιμοποιούναι στον αγώνα εναντίον του PKK και του ISIS», δήλωσε ο Τσελίκ.

 

«Η απόφαση αυτή θα εξασθενήσει τη μάχη της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας και, αν εξασθενήσει η τουρκική μάχη, αυτό σημαίνει πως το μέλλον της Ευρώπης καθίσταται πιο ευάλωτο», υποστήριξε. «Η Γερμανία πρέπει να αφήσει τα ζητήματα ασφαλείας εκτός των πολιτικών συζητήσεων».

 

Πηγή: απε/μπε

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM