Τουρκία: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος δύο γνωστών ηθοποιών για προσβολή του Ερντογάν

Τουρκία: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος δύο γνωστών ηθοποιών για προσβολή του Ερντογάν Facebook Twitter
Ο Μετίν Ακπινάρ και ο Μουτζντάτ Γκεζέν κατηγορούνται ότι προσέβαλαν τον Τούρκο πρόεδρο και τάχθηκαν υπέρ ενός πραξικοπήματος
0

Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν σήμερα έρευνα σε βάρος δύο δημοφιλών ηθοποιών, που κατηγορούνται ότι προσέβαλαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τάχθηκαν υπέρ ενός πραξικοπήματος, κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού σόου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


Οι ηθοποιοί Μετίν Ακπινάρ και Μουτζντάτ Γκεζέν κλήθηκαν για ανάκριση, μετά τις πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ ότι εξύβρισαν τον Ερντογάν και «απείλησαν με ένα πραξικόπημα και τον θάνατο», επισήμανε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του δημόσιου εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης.


Οι Ακπινάρ και Γκεζέν εμφανίστηκαν την Παρασκευή σε ένα talk show στο τηλεοπτικό δίκτυο Halk TV. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Ακπινάρ είπε ότι η Τουρκία πρέπει να εκλέξει μια δημοκρατική κυβέρνηση, ειδάλλως «οι ηγέτες της θα κρεμαστούν από τα πόδια ή θα δηλητηριαστούν στα κελιά και θα πεθάνουν».

Νωρίτερα, σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τους ηθοποιούς χωρίς να αναφέρει τα ονόματά τους, λέγοντας: «Δεν είναι αληθινοί ηθοποιοί. Θα πληρώσουν για αυτό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM