Τουρκία: Αποστρατιωτικοποίηση νησιών ή αμφισβήτηση τους «και όπου πάει» απειλεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Τουρκία: Αποστρατιωτικοποίηση νησιών ή αμφισβήτηση τους «και όπου πάει» απειλεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις, αυτή τη φορά από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα στα ελληνοτουρκικά. 

Σε συνέντευξή του στη Μιλιέτ, ο Φουάτ Οκτάι φέρεται να προειδοποίησε πως είτε θα αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά η Ελλάδα είτε η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους «κι όπου πάει». 

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ και τον Μανώλη Κωστίδη, ο ίδιος ανέφερε πως η Άγκυρα κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης και μετά και πως είτε η Αθήνα θα κάνει πίσω, ή υπάρχει και η προϊστορία στις αρχές του 20ου αιώνα (Μικρασιατική Καταστροφή) αλλά και η πρόσφατη όπως στην Κύπρο.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Καστελόριζο, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης σημείωσε πως η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά «κάτω από τη μύτη μας αυτό και αυτό είναι απειλητικό για εμάς, δεν θα το ανεχθούμε και δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να μην απαντήσει».

Υπενθυμίζεται πως χθες, σύμφωνα με πληροφορίες που διακίνησαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι τουρκικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας συνέλαβαν Έλληνα πολίτη για τον οποίο είχαν υποψίες ότι συγκέντρωνε, για λογαριασμό της Ελλάδας, πληροφορίες για την τουρκική στρατιωτική παρουσία στα σύνορα των δύο χωρών. 

Όπως αναφέρθηκε, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα που φέρεται να επικαλέστηκε επιχειρηματική δραστηριότητα, ανακρίνεται από τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών. 

Η εξαφάνιση τού Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες, σημειώνουν διπλωματικές πηγές, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που δυναμιτίζουν περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά.

Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλλημένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM