Τουρκία: Αποστρατιωτικοποίηση νησιών ή αμφισβήτηση τους «και όπου πάει» απειλεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Τουρκία: Αποστρατιωτικοποίηση νησιών ή αμφισβήτηση τους «και όπου πάει» απειλεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις, αυτή τη φορά από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, δυναμιτίζουν το ήδη τεταμένο κλίμα στα ελληνοτουρκικά. 

Σε συνέντευξή του στη Μιλιέτ, ο Φουάτ Οκτάι φέρεται να προειδοποίησε πως είτε θα αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά η Ελλάδα είτε η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους «κι όπου πάει». 

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ και τον Μανώλη Κωστίδη, ο ίδιος ανέφερε πως η Άγκυρα κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης και μετά και πως είτε η Αθήνα θα κάνει πίσω, ή υπάρχει και η προϊστορία στις αρχές του 20ου αιώνα (Μικρασιατική Καταστροφή) αλλά και η πρόσφατη όπως στην Κύπρο.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Καστελόριζο, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης σημείωσε πως η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά «κάτω από τη μύτη μας αυτό και αυτό είναι απειλητικό για εμάς, δεν θα το ανεχθούμε και δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να μην απαντήσει».

Υπενθυμίζεται πως χθες, σύμφωνα με πληροφορίες που διακίνησαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι τουρκικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας συνέλαβαν Έλληνα πολίτη για τον οποίο είχαν υποψίες ότι συγκέντρωνε, για λογαριασμό της Ελλάδας, πληροφορίες για την τουρκική στρατιωτική παρουσία στα σύνορα των δύο χωρών. 

Όπως αναφέρθηκε, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα που φέρεται να επικαλέστηκε επιχειρηματική δραστηριότητα, ανακρίνεται από τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών. 

Η εξαφάνιση τού Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες, σημειώνουν διπλωματικές πηγές, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που δυναμιτίζουν περαιτέρω την ήδη τεταμένη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά.

Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλλημένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ