Τουρκία: 36 άνθρωποι συνελήφθησαν για την διαρροή ενός ερωτικού βίντεο - Οι αρχές συνδέουν την υπόθεση με τον Γκιουλέν

Τουρκία: 36 άνθρωποι συνελήφθησαν για την διαρροή ενός ερωτικού βίντεο - Οι αρχές συνδέουν την υπόθεση με τον Γκιουλέν Facebook Twitter
O Ντενίζ Μπαϊκάλ ενεπλάκη σε ερωτικό σκάνδαλο το 2010 και υποχρεώθηκε σε παραίτηση από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος
1

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα 36 ανθρώπους που φέρονται να εμπλέκονται σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε όταν διέρρευσε ένα βίντεο το οποίο στοίχισε την θέση του στον ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης. Οι αρχές συνδέουν την υπόθεση με το δίκτυο του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.


Βετεράνος της πολιτικής, ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, ηλικίας σήμερα 78 ετών, υποχρεώθηκε σε παραίτηση από την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) το 2010 μετά την προβολή στο Διαδίκτυο ενός βίντεο όπου εμφανιζόταν να έχει εξωσυζυγική σχέση με μια βουλευτίνα του κόμματός του. Εκείνος είχε καταγγείλει μια «συνωμοσία».


Παρεμφερή σκάνδαλα είχαν κηλιδώσει την υπόληψη ηγετικών στελεχών του εθνικιστικού κόμματος MHP. Η προέλευση αυτών των βίντεο δεν είχε ποτέ αποκαλυφθεί.


Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε σήμερα ότι εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 89 ανθρώπων που συνδέονται με αυτά τα βίντεο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.


Τουλάχιστον 36 εξ αυτών έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακιστεί.  Επικαλούμενο την εισαγγελία, το τουρκικό πρακτορείο διευκρινίζει ότι αυτές οι κρατήσεις σχετίζονται με την έρευνα σχετικά με «την τρομοκρατική οργάνωση Φετουλάχ (FETO)», όπως αποκαλούν οι τουρκικές αρχές το δίκτυο του Γκιουλέν.

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα βίντεο διέρρευσαν και είδαν το φως της δημοσιότητας έχει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του δικτύου του ιεροκήρυκα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μα ήταν συνωμοσία σας λέω. Τον μέθυσαν τον άνθρωπο, μέθυσαν και την βουλευτίνα, τους έβαλαν στο ίδιο δωμάτιο όπου είχαν ανάψει τα καλοριφερ στο φουλ και μόλις αυτοί έβγαλαν τα ρούχα τους για να δροσιστούν λιγάκι, του έβαλαν τρικλοποδιά και ... τσάάάάάάκ ! Έπεσε πάνω της γυμνός και έγινε το μοιραίο.Και όλα αυτά τα έκανε αυτός ο αλήτης, ο Γκιουλέν (που στον ελεύθερό του χρόνο βασανίζει γατάκια και πίνει το αίμα νεογνών)