Tουρίστες κατέστρεψαν άγαλμα 150 ετών σε ιταλική βίλα - Για να βγάλουν φωτογραφίες

Tουρίστες κατέστρεψαν άγαλμα 150 ετών σε ιταλική βίλα - Για να βγάλουν φωτογραφίες Facebook Twitter
0

Γερμανοί τουρίστες κατηγορούνται πως αναποδογύρισαν πολύτιμο άγαλμα σε βίλα στη βόρεια Ιταλία, στην προσπάθειά τους να βγάλουν φωτογραφίες για τα social media. 

Δύο από τους τουρίστες σκαρφάλωσαν στο σιντριβάνι που έστεκε το έργο Domina, του καλλιτέχνη Enrico Butti, και ένας τρίτος έσπρωχνε το άγαλμα ύψους 1,70 με ένα ξύλο. Τελικώς αυτός κατέληξε στο έδαφος, είπε Bruno Golferini, διευθυντής της Villa Alceo στην πόλη Viggiu.

Ο Golferini υπέβαλε μήνυση στην τοπική αστυνομία κατά ομάδας 17 Γερμανών τουριστών, που φαίνεται ότι έχουν ήδη φύγει από τη χώρα. Οι πράξεις τους, ωστόσο, έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. 

Το άγαλμα, ηλικίας περίπου 150 ετών, είχε αξία του εκτιμάται σε περίπου 200.000 ευρώ, πρόσθεσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως ότι θα ήταν δύσκολο να επισκευαστεί γιατί θα προκαλούνταν πρόσθετες ζημιές στο συντριβάνι.

@la.stampa Janis Danner, influencer tedesco, distrugge una statua di Butti nella villa affittata a Varese per le vacanze: danno da 100 mila euro #arte #vandali #influencer ♬ suono originale - la.stampa

«Η Domina ήταν, κατά κάποιον τρόπο, η γυναίκα που προστάτευε τη βίλα» σημείωσε. «Δυστυχώς, υπάρχουν αδαείς άνθρωποι που κάνουν τέτοιου είδους πράγματα». 

Το συμβάν αυτό έρχεται να εντείνει την οργή στη χώρα για τη συμπεριφορά τουριστών, που δείχνουν ασέβεια προς την ιστορική κληρονομία της. Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα, τουρίστας καταγράφηκε σε βίντεο να χαράζει ονόματα στο Κολοσσαίο. Το άτομο αυτό ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε πως επρόκειτο για αρχαίο μνημείο.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM