Τουρισμός: Οι Βρετανοί ετοιμάζουν βαλίτσες -«Από τέλος Ιουνίου» διακοπές χωρίς καραντίνα σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία

Τουρισμός: Οι Βρετανοί ετοιμάζουν βαλίτσες -Από τέλος Ιουνίου διακοπές χωρίς καραντίνα σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία Facebook Twitter
UNSPLASH
0

Με τις βαλίτσες ανά χείρας για τη Μεσόγειο φαίνεται πως βρίσκονται οι Βρετανοί, ενώ στο τέλος του Ιουνίου και η Ελλάδα αναμένεται να προστεθεί στην «πράσινη λίστα» για διακοπές, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με βρετανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το «πρασίνισμα» της Ελλάδας φαίνεται πλέον ορατό, κάτι που σημαίνει πως θα επιτρέπεται η έλευση τουριστών για διακοπές  χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες «The Times» και «The Guardian», οι προορισμοί που ενδέχεται να περιληφθούν στην «πράσινη λίστα» των Βρετανών για ταξίδια από τις 17 Μαΐου περιλαμβάνουν την Πορτογαλία, τη Μάλτα και το Γιβραλτάρ, ενώ κατά την «Telegraph», η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία θα μπορούσαν να προστεθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Το Λονδίνο αναμένεται να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση έως το τέλος της εβδομάδας για τους ξένους προορισμούς τους οποίους θα μπορούν να επισκεφθούν οι Βρετανοί χωρίς την υποχρέωση 14ήμερης καραντίνας με την επιστροφή  τους.

Βρετανική κυβερνητική πηγή δήλωσε στους «The Times» ότι οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν υπομονή πριν από το «big bang των καλοκαιρινών διακοπών» στις αρχές του επόμενου μήνα.

Παράλληλα, ανάφερε ότι η λίστα θα ενημερώνεται κάθε λίγες εβδομάδες για να δώσει στους Βρετανούς την ευκαιρία να εκδράμουν. «Είναι μια κυλιόμενη, εξελισσόμενη λίστα που θα ξεκινήσει προσεκτικά αλλά θα μπορούσε να αρχίσει να αλλάζει γρήγορα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν είναι σαν μια εφάπαξ λίστα που επηρεάζει το σύνολο του καλοκαιριού. Θα ενημερώνεται συνέχεια και θα προστίθενται και άλλες χώρες».

Με πληροφορίες από Guardian, The Times και Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ