Τούνμπεργκ: Οι ηγέτες θέλουν να ποζάρουν δίπλα μου για να φαίνονται καλοί -Στην ουρά για μια selfie

Τούνμπεργκ: Οι ηγέτες θέλουν να ποζάρουν δίπλα μου για να φαίνονται καλοί -Στην ουρά για μια selfie Facebook Twitter
EPA
0

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ επέκρινε τους παγκόσμιους ηγέτες για τη συμπεριφορά τους όταν τη συναντούν, λέγοντας ότι θέλουν να φωτογραφηθούν μαζί της, για να φαίνονται καλοί.

Η 17χρονη ακτιβίστρια αποκάλυψε ότι η Άνγκελα Μέρκελ ήταν ανάμεσα στους ηγέτες που είχαν σταθεί στην ουρά για μια selfie μαζί της, στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε, στην ομιλία της, η Τούνμπεργκ είχε κατακεραυνώσει τους ηγέτες λέγοντας μεταξύ άλλων: «Κλέψατε τα όνειρά μου, την παιδική ηλικία μου με τα κούφια λόγια σας, πώς τολμάτε».

«Πρόεδροι, πρωθυπουργού, βασιλιάδες και πριγκίπισσες ήρθαν και ήθελαν να μου μιλήσουν. Με είδαν και ξαφνικά είδαν την ευκαιρία να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί μου, για τον λογαριασμό τους στο Instagram. Και μετά θα έβαζαν το hashtag #savetheplanet (σώστε τον πλανήτη)», είπε η Γκρέτα Τούνμπεργκ στο σουηδικό ραδιόφωνο. «Φαινόταν σαν να είχαν ξεχάσει για μια στιγμή ότι πρέπει να ντρέπονται γιατί η γενιά τους απογοήτευσε τις μελλοντικές γενιές», συμπλήρωσε.

Μιλώντας στο BBC, διευκρίνισε ότι η Μέρκελ δεν ήταν η μοναδική που στάθηκε στην ουρά. «Για να είμαστε δίκαιοι, δεν ήταν μόνο εκείνη, ήταν πολλοί», ανέφερε η 17χρονη και εξήγησε πως αυτό συμβαίνει συνέχεια.

«Άνθρωποι θέλουν απλά να σταθούν δίπλα σε εμένα και σε άλλους ακτιβιστές για το κλίμα. Μπορούν να το ποστάρουν στα social media και αυτό τους κάνει να δείχνουν καλοί, τους κάνει να φαίνονται σαν να ενδιαφέρονται», δήλωσε.

Όταν την ρώτησαν αν αισθάνεται ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες τη χρησιμοποιούν, απάντησε καταφατικά. «Οι άνθρωποι σίγουρα με βλέπουν κάποιες φορές σαν κάποια που μπορούν να σταθούν δίπλα της για να φανούν καλοί και αυτό είναι κάτι που πραγματικά αντιπαθώ γιατί δεν θέλω να είμαι τέτοιος άνθρωπος», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα η Γκρέτα Τούνμπεργκ εξέφρασε την ελπίδα ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού θα αλλάξει και την αντίληψη για τη δράση που απαιτείται για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

«Για παράδειγμα, οι άνθρωποι λένε ότι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν την οικονομία, ότι θα κάνουμε ότι χρειαστεί γιατί δεν υπάρχει τίμημα για την ανθρώπινη ζωή. Αν αυτή η λογική εφαρμοστεί για το κλίμα, ανοίγει πολλές πιθανότητες και αλλάζει τη συζήτηση», εξήγησε.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ