Τουλάχιστον ένας νεκρός και πολλές ζημιές από σεισμό 6,5 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και πολλές ζημιές από σεισμό 6,5 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες Facebook Twitter
0

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα στις κεντρικές Φιλιππίνες με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να προκληθούν ζημιές σε πολλά σπίτια και σε υποδομές, δήλωσαν αξιωματούχοι.


Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων (PHIVOLCS) ανακοίνωσε πως αναμένονται μετασεισμοί, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί τσουνάμι μετά τον σεισμό των 6,5 βαθμών που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις πόλεις Τζάρο και Κανάνγκα της επαρχίας Λέιτε.


Η βουλευτής της εν λόγω επαρχίας Λούσι Τόρες-Γκόμες δήλωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πως η Κανάνγκα έχει «πληγεί σοβαρά». 

«Υπάρχουν ρωγμές στους δρόμους και σε μερικές περιοχές αναφέρθηκαν κατολισθήσεις», δήλωσε η βουλευτής στο ANC News Channel, προσθέτοντας πως κατέρρευσε επίσης ένα κτίριο. «Οι μετασεισμοί είναι κι αυτοί αρκετά ισχυροί», δήλωσε.

Το αμερικανικό Παρατηρητήριο Γεωφυσικής (USGS) είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,9 βαθμοί και πως έπληξε την περιοχή νοτιοδυτικά της πόλης Τακλομπάν, μία από τις περιοχές που είχαν πληγεί περισσότερο το 2013 από έναν τυφώνα.


Η δήμαρχος της Τακλομπάν, η Κριστίνα Ρομουάλντες, δήλωσε πως δεν έχει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές στην περιοχή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM