Τουλάχιστον ένας νεκρός και πολλές ζημιές από σεισμό 6,5 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες

Τουλάχιστον ένας νεκρός και πολλές ζημιές από σεισμό 6,5 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες Facebook Twitter
0

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα στις κεντρικές Φιλιππίνες με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να προκληθούν ζημιές σε πολλά σπίτια και σε υποδομές, δήλωσαν αξιωματούχοι.


Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων (PHIVOLCS) ανακοίνωσε πως αναμένονται μετασεισμοί, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί τσουνάμι μετά τον σεισμό των 6,5 βαθμών που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις πόλεις Τζάρο και Κανάνγκα της επαρχίας Λέιτε.


Η βουλευτής της εν λόγω επαρχίας Λούσι Τόρες-Γκόμες δήλωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πως η Κανάνγκα έχει «πληγεί σοβαρά». 

«Υπάρχουν ρωγμές στους δρόμους και σε μερικές περιοχές αναφέρθηκαν κατολισθήσεις», δήλωσε η βουλευτής στο ANC News Channel, προσθέτοντας πως κατέρρευσε επίσης ένα κτίριο. «Οι μετασεισμοί είναι κι αυτοί αρκετά ισχυροί», δήλωσε.

Το αμερικανικό Παρατηρητήριο Γεωφυσικής (USGS) είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,9 βαθμοί και πως έπληξε την περιοχή νοτιοδυτικά της πόλης Τακλομπάν, μία από τις περιοχές που είχαν πληγεί περισσότερο το 2013 από έναν τυφώνα.


Η δήμαρχος της Τακλομπάν, η Κριστίνα Ρομουάλντες, δήλωσε πως δεν έχει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές στην περιοχή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM