Τουλάχιστον 8 ορειβάτες νεκροί σε χιονοθύελλα στο Νεπάλ- Διαλύθηκε η κατασκήνωσή τους

Τουλάχιστον 8 ορειβάτες νεκροί σε χιονοθύελλα στο Νεπάλ- Διαλύθηκε η κατασκήνωσή τους Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 8 ορειβάτες, μέλη μιας Νοτιοκορεατικής αποστολής, είχε ως αποτέλεσμα η σφοδρή χιονοθύελλα που διέλυσε την κατασκήνωσή τους στις πλαγιές του όρους Γκούρτζα στο Νεπάλ. 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι σοροί οκτώ θυμάτων, σε αυτά περιλαμβάνονται και κάποιοι από τους Νεπαλέζους οδηγούς τους, εντοπίστηκαν στα απομεινάρια του καταυλισμού από ομάδα διάσωσης, όμως οι δεινές μετεωρολογικές συνθήκες επιβραδύνουν τις έρευνες.

Ακόμη ένας άνθρωπος φέρεται αγνοούμενος.

«Εκτιμούμε πως οφείλεται σε χιονοθύελλα, διότι τα δέντρα έχουν κοπεί και οι σκηνές έχουν καταστραφεί. Ακόμη και τα σώματα των νεκρών βρέθηκαν διαμελισμένα και σκόρπια», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάιλες Θάπα.

Ένα ελικόπτερο κατόρθωσε να έχει πρόσβαση στο σημείο και να προσγειωθεί στην κατασκήνωση, όμως δεν συνέλεξε καμία από τις σορούς.

Όπως επεσήμανε ένας από τους οργανωτές της αναρρίχησης, συναγερμός σήμερα 24 ώρες αφότου οι ορειβάτες δεν έδωσαν σημεία ζωής.

Οι Νοτιοκορεάτες ορειβάτες και οι Νεπαλέζοι οδηγοί τους είχαν κατασκηνώσει στις υπώρειες του Γκούρτζα, ύψους 7.193 μ., αναμένοντας βελτίωση των καιρικών συνθηκών προκειμένου να ξεκινήσουν την αποστολή της αναρρίχησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM