Τουλάχιστον 45 άμαχοι νεκροί από επιδρομές της συριακής αεροπορίας στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 45 άμαχοι νεκροί από επιδρομές της συριακής αεροπορίας στο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 45 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομές της συριακής αεροπορίας στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η συριακή αεροπορία έριξε βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά από ελικόπτερα, με στόχο την περιοχή Αλ-Μπαμπ, που τελεί υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, και τη συνοικία Αλ-Σάαρ, στην ανατολική πλευρά της πόλης του Χαλεπίου, που ελέγχεται από Σύρους αντάρτες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε μεγάλο δίκτυο ιατρικών πηγών και ακτιβιστών σε όλη τη Συρία, ανέφερε ότι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συνοικία Αλ-Σάαρ, ανάμεσά τους 8 μέλη της ίδιας οικογένειας. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν τρία παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Στην τοποθεσία Αλ-Μπαμπ, 33 άνδρες σκοτώθηκαν στις επιδρομές που είχαν ως στόχο λαϊκή αγορά σε ώρα αιχμής, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, τονίζοντας ότι 19 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα ερείπια.

Η χρήση από τις κυβερνητικές δυνάμεις βαρελιών που είναι γεμάτα με εκρηκτικά καταγγέλλεται συχνά από πολλές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες τονίζουν ότι είναι ένα ιδιαίτερα καταστροφικό όπλο που σκοτώνει αδιακρίτως.

Οι συριακές δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Ασαντ άρχισαν το 2013 να ρίχνουν από αεροπλάνα και ελικόπτερα εναντίον των περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι αυτές τις αυτοχέδιες βόμβες, που δεν είναι παρά μεγάλα βαρέλια πετρελαίου, φιάλες αερίου ή δεξαμενές νερού, γεμάτα με εκρηκτικά και θραύσματα.

Το Χαλέπι, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, είναι χωρισμένη από το 2012 στην ανατολική πλευρά που ελέγχεται από τους αντάρτες και στη δυτική που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM