Τουλάχιστον 45 άμαχοι νεκροί από επιδρομές της συριακής αεροπορίας στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 45 άμαχοι νεκροί από επιδρομές της συριακής αεροπορίας στο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 45 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομές της συριακής αεροπορίας στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η συριακή αεροπορία έριξε βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά από ελικόπτερα, με στόχο την περιοχή Αλ-Μπαμπ, που τελεί υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, και τη συνοικία Αλ-Σάαρ, στην ανατολική πλευρά της πόλης του Χαλεπίου, που ελέγχεται από Σύρους αντάρτες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε μεγάλο δίκτυο ιατρικών πηγών και ακτιβιστών σε όλη τη Συρία, ανέφερε ότι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συνοικία Αλ-Σάαρ, ανάμεσά τους 8 μέλη της ίδιας οικογένειας. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν τρία παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Στην τοποθεσία Αλ-Μπαμπ, 33 άνδρες σκοτώθηκαν στις επιδρομές που είχαν ως στόχο λαϊκή αγορά σε ώρα αιχμής, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, τονίζοντας ότι 19 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα ερείπια.

Η χρήση από τις κυβερνητικές δυνάμεις βαρελιών που είναι γεμάτα με εκρηκτικά καταγγέλλεται συχνά από πολλές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες τονίζουν ότι είναι ένα ιδιαίτερα καταστροφικό όπλο που σκοτώνει αδιακρίτως.

Οι συριακές δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Ασαντ άρχισαν το 2013 να ρίχνουν από αεροπλάνα και ελικόπτερα εναντίον των περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι αυτές τις αυτοχέδιες βόμβες, που δεν είναι παρά μεγάλα βαρέλια πετρελαίου, φιάλες αερίου ή δεξαμενές νερού, γεμάτα με εκρηκτικά και θραύσματα.

Το Χαλέπι, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, είναι χωρισμένη από το 2012 στην ανατολική πλευρά που ελέγχεται από τους αντάρτες και στη δυτική που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FBI ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ

Διεθνή / The Atlantic: Ο διευθυντής του FBI «αγνοείται» - Ανησυχία για τη συμπεριφορά του Πατέλ

Περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, απουσίες χωρίς εξήγηση και έντονη αστάθεια στη συμπεριφορά του φέρεται να προκαλούν ανησυχία στο εσωτερικό του FBI και της κυβέρνησης Τραμπ
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΙΛΒΙΑ ΣΑΛΙΣ ΓΕΝΟΒΑ

Διεθνή / Ιταλία: Καθώς η επιρροή της Μελόνι εξασθενεί, η προοδευτική Σίλβια Σάλις κερδίζει έδαφος στη Γένοβα

Πάνω από 20.000 άνθρωποι γέμισαν την κεντρική Piazza Matteotti στη Γένοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο για μια δωρεάν συναυλία της βραβευμένης techno DJ Σάρλοτ ντε Βίτ. Ανάμεσά τους, η δήμαρχος της πόλης, Σίλβια Σάλις.
THE LIFO TEAM