Τουλάχιστον 33 άνθρωποι νεκροί στη Σιβηρία μετά από κατανάλωση λοσιόν για το μπάνιο ως φθηνό υποκατάστατο αλκοόλ

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι νεκροί στη Σιβηρία μετά από κατανάλωση λοσιόν για το μπάνιο ως φθηνό υποκατάστατο αλκοόλ Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι νεκροί στη Σιβηρία μετά από κατανάλωση λοσιόν για το μπάνιο ως φθηνό υποκατάστατο αλκοόλ Facebook Twitter

 

Τουλάχιστον 33 κάτοικοι της πόλης Ιρκούτσκ πέθαναν αφού κατανάλωσαν λάδι για το μπάνιο ελπίζοντας ότι θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα με το αλκοόλ, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές.

 

Σε περιοχές της Ρωσίας η χρήση υποκατάστατων αλκοόλ ή νοθευμένων αλκοολούχων ποτών είναι πολύ συχνή καθώς η τελευταία διετία οικονομικής ύφεσης έχει εξωθήσει περισσότερους ανθρώπους στην ακραία φτώχεια. Ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων από το τελευταίο αυτό περιστατικό είναι ασυνήθιστα υψηλός.

 

Οι αρχές της πόλης Ιρκούτσκ, μίας πόλης περίπου 6.000 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση 4184 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι συνέλαβαν δύο ύποπτους για τη διανομή των λαδιών για το μπάνιο.

 

 

Το προϊόν έφερε ετικέτα με προειδοποίηση για τον κίνδυνο κατάποσης, αλλά οι αρχές είπαν ότι τα θύματα την αγνόησαν και το κατανάλωσαν σα να ήταν αλκοόλ. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το λάδι για το μπάνιο περιείχε μεθυλική αλκοόλη.

 

Δεν είναι σαφές αν οι πωλητές του συγκεκριμένου προϊόντος το προωθούσαν στην αγορά ως φθηνότερο υποκατάστατο αλκοολούχων ποτών όπως η βότκα.

 

"Πενήντα-τέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν σε ιατρικά κέντρα, εκ των οποίων οι 33 κατέληξαν", αναφέρει η ανακοίνωση των αρχών που ερευνούν το περιστατικό.

 

"Οι ερευνητές και η αστυνομία διεξάγουν ελέγχους σε αγορές όπου το προϊόν αγοράστηκε για πρώτη φορά. Περισσότερα από 100 σημεία πώλησης έχουν εντοπιστεί".

 

Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σε κυβερνητική σύσκεψη ότι θέλει να εξετάσει την απαγόρευση πώλησης προϊόντων που μπορούν να προκαλέσουν τόσους θανάτους και πρόσθεσε ότι ο ποινικός κώδικας της χώρας τροποποιείται ώστε να καταστεί αυστηρότερη η τιμωρία για όσους συλλαμβάνονται να πωλούν τέτοια προϊόντα.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM