LIVE!

Τουλάχιστον 15 οι νεκροί από τον τυφώνα «Μαρία» στη Δομινίκα

Τουλάχιστον 15 οι νεκροί από τον τυφώνα «Μαρία» στη Δομινίκα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 15 νεκρούς και 20 αγνοούμενους άφησε στο πέρασμά της από τη νήσο Δομινίκα της Καραϊβικής ο τυφώνας «Μαρία», όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρούσβελτ Σκέριτ.

«Μέχρι τώρα, έχουμε κηδεύσει τουλάχιστον 15 ανθρώπους», είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της γειτονικής χώρας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα.

Ο κ. Σκέριτ είπε ότι καμία κοινότητα της χώρας του δεν έμεινε ανέγγιχτη από τον σφοδρό τυφώνα. Η Μαρία ήταν κατηγορίας 5 όταν έπληξε τη Δομινίκα στις 18 Σεπτεμβρίου.

Το ανεξάρτητο νησί των 72.000 κατοίκων βρίσκεται κοντά στη Μαρτινίκα και τη Γουαδελούπη, όμως από τις αρχές της εβδομάδας παραμένει αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο ίδιος ο κ. Σκέριτ αναγκάστηκε να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο αφού οι άνεμοι ξήλωσαν τη στέγη του σπιτιού του. Έγραψε μάλιστα στο Facebook ότι αισθάνθηκε πως ήταν «στο έλεος του ανέμου και της καταρρακτώδους βροχής».

0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM