Τορόντο: Αποζημίωση 30.000 δολάρια σε κάθε επιβάτη του αεροσκάφους που αναποδογύρισε

Τορόντο: 30.000 δολάρια σε κάθε επιβάτη του αεροσκάφους που αναποδογύρισε Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

Σε κάθε έναν από τους 76 επιβάτες του αεροσκάφους που πήρε φωτιά και αναποδογύρισε κατά την προσγείωση στο Τορόντο, η Delta προσφέρει 30.000 δολάρια ως αποζημίωση.

Η πτήση 4819 της Delta τυλίχτηκε στις φλόγες και αναποδογύρισε όταν προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο στις 17 Φεβρουαρίου. Αν και κανένας από τους 80 επιβάτες και το πλήρωμα δεν σκοτώθηκε στο ατύχημα, και στους 76 επιβάτες προσφέρθηκαν 30.000 $ (28.760 ευρώ).

Ένας εκπρόσωπος της Delta είπε ότι η οικονομική προσφορά «δεν έχει καμία σχέση και δεν επηρεάζει τα δικαιώματα των επιβατών». Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι οι επιβάτες θα εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι να μηνύσουν την αεροπορική εταιρεία, αναζητώντας μεγαλύτερη αποζημίωση εφόσον το επιθυμούν.

Εάν όλοι οι επιβάτες δεχτούν τα χρήματα, η αεροπορική εταιρεία θα πληρώσει σχεδόν 2,3 εκατομμύρια δολάρια (2,2 εκατομμύρια ευρώ) συνολικά.

Κατά το ατύχημα, 21 επιβάτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία. 

Βίντεο δείχνουν το αεροπλάνο να προσγειώνεται τόσο δυνατά που το δεξί του φτερό αποκόπτεται. Εμφανίζονται στις φλόγες πριν γλιστρήσει στον διάδρομο και αναποδογυρίσει.

«Φαίνεται από το βίντεο ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε τόσο δυνατά που κατέρρευσε ο δεξιός κύριος εξοπλισμός. Η ουρά και το δεξί φτερό άρχισαν να γλιστρούν με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να κυλήσει προς τα δεξιά», είπε η Έλα Άτκινς, επικεφαλής του τμήματος αεροδιαστημικής και ωκεάνιας μηχανικής της Virginia Tech και πιλότος. «Κατά τη διάρκεια της ανατροπής, το δεξί φτερό και η ουρά κόπηκαν και άπραξε φωτιά, πιθανότατα λόγω ολίσθησης και διαρροής καυσίμου τουλάχιστον από μια δεξαμενή της δεξιάς πτέρυγας».

Σε συνέντευξή του στο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC News, ο επιβάτης Πιτ Κάρλσον περιέγραψε το touchdown ως ένα «δυνατό γεγονός, όπου ξαφνικά όλα πήγαν στο πλάι». Ο Κάρλσον είχε δέσει τη ζώνη ασφαλείας του, σύμφωνα με τις οδηγίες, πριν από την προσγείωση. Όταν απασφάλισε τη ζώνη για να εκκενώσει το αεροπλάνο, είπε ότι «έπεσε στο ταβάνι, που είχε γίνει το πάτωμα».

Ο Κάρλσον και ένας άλλος άντρας βοήθησαν μια μητέρα και τον γιο της να βγουν από το αεροπλάνο και μετά ο Κάρλσον έπεσε στη χιονισμένη άσφαλτο. «Όλοι μας θέλαμε απλώς να βγούμε έξω από το αεροσκάφος», είπε.

Τι προκάλεσε το αεροπορικό δυστύχημα της Delta στο Τορόντο;

Ενώ η αιτία της συντριβής παραμένει ασαφής, οι ειδικοί της αεροπορίας έχουν δώσει την επαγγελματική τους γνώμη για πιθανούς παράγοντες.

Οι ειδικοί λένε ότι οι ερευνητές θα εξετάσουν τις συνθήκες στο έδαφος, τις ενέργειες του πιλότου πριν από την προσγείωση και πιθανά προβλήματα με τον εξοπλισμό προσγείωσης. Το Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών του Καναδά ηγείται της έρευνας με την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ.


Με πληροφορίες από Euronews.com

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Βραβεία Νόμπελ: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να το παραλάβει

«Αν έβγαινε από την επικράτεια της Βενεζουέλας ενώ εκκρεμούν ποινικές έρευνες σε βάρος της, θα θεωρείτο φυγόδικη», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, θυμίζοντας ότι η Ματσάδο ερευνάται για «συνωμοσία, υποκίνηση μίσους και τρομοκρατία»
LIFO NEWSROOM