Τόνγκα: 57χρονος λέει ότι κολύμπησε 27 ώρες για να σωθεί μετά το τσουνάμι

Τόνγκα: 57χρονος λέει ότι κολύμπησε 27 ώρες για να σωθεί μετά το τσουνάμι Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Πραγματικό «Aquaman» χαρακτηρίζουν στα social media έναν 57χρονο από τα νησιά Τόνγκα που λέει ότι κολυμπούσε επί περίπου 27 ώρες για να σωθεί, όταν τον παρέσυρε το τσουνάμι.  

Η έκρηξη του ηφαιστείου το Σάββατο στα νησιά Τόνγκα σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και προκάλεσε τσουνάμι το οποίο κατέστρεψε χωριά, θέρετρα και πολλά κτίρια, ενώ κατέστρεψε τις επικοινωνίες στη χώρα. 

Ο Λισάλα Φολάου, που ζει στο μικρό νησί Ατάτα- το οποίο έχει περίπου 60 κατοίκους- παρασύρθηκε στη θάλασσα όταν «χτύπησε» το τσουνάμι, περίπου στις 19:00 του Σαββάτου, δήλωσε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Broadcom Broadcasting. 

Ο 57χρονος δήλωσε ότι έβαφε το σπίτι του όταν ο αδελφός του τον ειδοποίησε για το τσουνάμι και σύντομα τα κύματα είχαν περάσει μέσα από το σαλόνι του. Σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο για να γλιτώσει, αλλά άλλο ένα μεγάλο κύμα τον έριξε και τον παρέσυρε. Ο 57χρονος σημείωσε ότι δεν μπορεί να περπατήσει καλά, εξαιτίας κάποιας αναπηρίας. 

«Απλά επέπλεα και με χτυπούσαν τα μεγάλα κύματα που έρχονταν συνεχώς», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό. Συνέχισε να επιπλέει, περιέγραψε και κατάφερε σιγά- σιγά να κολυμπήσει 7,5 χιλιόμετρα έως το νησί Τονγκατάπου. 

Έφτασε στην ακτή περίπου έπειτα από 27 ώρες, στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής, συμπλήρωσε σύμφωνα με το Reuters, που σημειώνει ότι δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τα λεγόμενά του. 

Η ιστορία του προκάλεσε αρκετά σχόλια στα social media. «Πραγματικός Aquaman», έγραψε κάποιος στο Facebook. «Είναι θρύλος», σχολίασε άλλος. 

Το νησί Ατάτα καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από το τσουνάμι. Τα σκάφη του Ναυτικού της Τόνγκα ακόμη κάνουν έρευνες σε μικρότερα νησιά και απεγκλωβίζουν ανθρώπους. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ