[Ο Connor αριστερά, ο Simon στο κέντρο και ο Brandon στα δεξιά]

 

 

Καταδικάστηκαν τα τρία αγόρια ηλικίας 17, 14 και 14 που τον περασμένο Αύγουστο επιτέθηκαν στον 53χρονο άστεγο και αλκοολικό Kevin Bennett έξω από σουπερ-μάρκετ στο Λίβερπουλ, και τον σκότωσαν, χοροπηδώντας επάνω στο στήθος του «για να σπάσουν πλάκα». Όπως αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα του Independent, οι δύο από αυτούς, ο 17χρονος Connor και ο 14χρονος Brandon, είναι αδέρφια, ενώ ο τρίτος της παρέας 14χρονος Simon είναι φίλος τους.

 

Ο Connor προκάλεσε τον Simon να επιτεθεί στον άτυχο άστεγο, έτσι για πλάκα, θεωρώντας πως δεν έχει τα κότσια να το κάνει. Πρόκειται για το γνωστό αμερικάνικο παιχνίδι Dare/Τόλμησε. Ο νεότερος αδερφός δεν συμμετείχε, απλώς κρατούσε τσίλιες όση ώρα οι άλλοι δύο γρονθοκοπούσαν τον 53χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά και σοβαρές βλάβες στο μάτι και στα πνευμόνια.
Υπέκυψε τελικά στα τραύματα του έξι μέρες μετά την επίθεση.

 

Στο δικαστήριο το ακροατήριο έμεινε έκπληκτο από την μαρτυρία που θέλει τον Simon να λέει στον Connor: «Άρχισα να τον κλωτσάω, του έριξα μια γερή κι αυτός πέθανε».

 

Και τα τρία αγόρια κρίθηκαν ένοχοι. Ο Connor, που θεωρείται και ο αρχηγός της ομάδας, καταδικάστηκε σε τουλάχιστον 12 χρόνια κάθειρξη, ο Simon σε 8, ενώ ο τσιλιαδόρος Brandon σε 6 χρόνια.

 

Ο δικαστής καταδίκασε σε 30 μήνες φυλάκιση και τη μητέρα των αγοριών, γιατί παρείχε ψεύτικο άλλοθι στους δύο γιους της. Μάλιστα την αποκάλεσε «τραγική φιγούρα» καθώς ο τρίτος γιος της είναι ισόβια στη φυλακή γιατί σκότωσε έναν άγνωστο με ένα μπουκάλι, ενώ ο τέταρτος γιος της μπήκε στη φυλακή για 6 μήνες επειδή τραβούσε με την κάμερα σκηνές από τη δίκη των 2 αδερφών του Connor και Brandon.