24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τον έδεσαν σε πεδίο βολής και μαχητικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ γύρω του: Μήνυση Γάλλου πιλότου για το καψόνι

Τον έδεσαν σε πεδίο βολής και μαχητικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ γύρω του: Μήνυση Γάλλου πιλότου για το καψόνι Facebook Twitter
Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε νεαρός Γάλλος πιλότος που υποβλήθηκε σε επικίνδυνο καψόνι - Pixabay
0

Νομικά κινήθηκε Γάλλος πιλότος που υποβλήθηκε σε καψόνι όπου συνάδελφοί του τον έδεσαν σε στόχο και μαχητικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ γύρω από αυτόν. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Φρεντερίκ Μπερνά, ο νεαρός πιλότος της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας είχε σταλεί σε νέα βάση, στην Κορσική, τον Μάρτιο του 2019. Συνάδελφοί του τον άρπαξαν, τον έδεσαν με ταινία και του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι του. Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τον μετέφεραν σε ενεργό πεδίο βολής, τον έδεσαν σε έναν στόχο ενώ μαχητικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ και έκαναν ρίψεις πυρομαχικών γύρω του για τα επόμενα 20 λεπτά

Όπως είπε ο Μπερνά στο γαλλικό πρακτορείο, ο νεαρός πιλότος κατέθεσε μήνυση για το περιστατικό σε δικαστήριο της Μασσαλίας, νομική ενέργεια που ενδέχεται να οδηγήσει στη δίωξη των υπευθύνων για βία και σκόπιμη υποβολή σε κίνδυνο της ζωής τρίτου. 


Στους εισαγγελείς παραδόθηκαν βίντεο και εικόνες όπου φαίνονται καθαρά τόσο το ακινητοποιημένο θύμα όσο και οι συνάδελφοί του.

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες, εκπρόσωπος των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων τόνισε στο AFP πως ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν, αμέσως μόλις ενημερώθηκε σχετικώς ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, προσθέτοντας πως η πολεμική αεροπορία καταδικάζει όποια ενέργεια μπορεί να προκαλέσει σωματική ή ψυχική ζημιά στο προσωπικό της. 

«Αποφασίστηκαν αυστηρές κυρώσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τη φύση των μέτρων αυτών. 


Η υπόθεση που πρώτη αποκάλυψε η εφημερίδα La Provence έρχεται στο φως μόλις μερικούς μήνες μετά την καταδίκη τριών Γάλλων στρατιωτών για άγριο καψόνι κατά τη διάρκεια «τελετής μύησης» σε μία από τις κορυφαίες στρατιωτικές ακαδημίες της χώρας. 
 

Οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία τον Ιανουάριο, μετά το θάνατο νεαρού δόκιμου που πνίγηκε στην ακαδημία το 2012. Είχαν υποχρεώσει το 24χρονο θύμα τους να κολυμπήσει σε έλος μέσα στη νύχτα φορτωμένο με στρατιωτικό εξοπλισμό και υπό τους ήχους των Βαλκυριών του Βάγνερ. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ