Την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο επικύρωσε η εκλογική αρχή της Βενεζουέλας

Την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο επικύρωσε η εκλογική αρχή της Βενεζουέλας Facebook Twitter
Νικολάς Μαδούρο / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Το Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στην προεδρία της χώρας.

Ο πρόεδρος του εκλογικού συμβουλίου της Βενεζουέλας, Έλβις Αμορόσο, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι έχει πλέον καταμετρηθεί σχεδόν το 97% των ψήφων στις εκλογές της περασμένης Κυριακής και επιβεβαίωσε, όπως είπε, τη νίκη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο με ποσοστό λίγο κάτω από 52%. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε 6,4 εκατομμύρια ψήφους στον Μαδούρο και 5,3 εκατομμύρια στο αντίπαλό του, Εδμούνδο Γκονσάλες - τον οποίο οι ΗΠΑ, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, ο Ισημερινός, η Κόστα Ρίκα και το Περού αναγνώρισαν ως νικητή.

Σύμφωνα με τον Αμορόσο, το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής έφθασε κοντά στο 60%, με 12,3 εκατομμύρια ψηφοφόρους σε σύνολο 21,3 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

«Μαζικές κυβερνοεπιθέσεις από διάφορες μεριές του κόσμου εναντίον της τεχνολογικής υποδομής των εκλογικών αρχών και των μεγαλύτερων κρατικών εταιριών τηλεπικοινωνιών του καθυστέρησαν τη μετάδοση των αποτελεσμάτων», δήλωσε ο Αμορόσο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM