Ένας Αυστραλός ποδηλάτης αποφάσισε να τιμήσει τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του εμβληματικού Nevermind των Nirvana, «σχεδιάζοντας» το επίσης ιστορικό εξώφυλλο του δίσκου στους δρόμους της Αδελαΐδας


Ο Πιτ Στόουκ ποδηλάσε περίπου 150 χιλιόμετρα για να καταφέρει να σχεδιάσει το μωρο στην πισίνα που κυνηγά το χαρτονόμισμα. Την προσπάθειά του κατέγρεψε το σάιτ Strava που καταγράφει την άσκηση αθλητών και ποδηλατών, χρησιμοποιώντας δεδομένα GPS. 
 

Ο Στόουκς, ένας project manager εθνικών πάρκων, χρειάστηκε οκτώ ώρες για να «σκιτσάρει» με το ποδήλατό του το μωρό των Νιρβάνα - με τις απαραίτητες στάσεις σε φούρνο για ανάσες. 

 

«Είναι ό,τι μου κάνει όρεξη κατά καιρούς. Οι Νιρβάνα έχουν τη θέση τους στη συλλογή δίσκων μου» ανέφερε ο ίδιος. 


«Όταν βγήκε το άλμπουμ, ήμουν στο γυμνάσιο, ήμουν περίπου 14, τότε δηλαδή που διαμορφώνεται η αγάπη για τη μουσική» πρόσθεσε. 


Και οι Νιρβάνα δεν ήταν οι μόνοι που επέλεξε να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο. Ο 45χρονος ποδηλάτης έχει ακόμα σχεδιάσει ποδηλατικά τον Μπετόβεν, με αφορμή τα 250 χρόνια από τη γέννησή του, αλλά και δράκους, δεινοσαύρους, αλεπούδες και... μια σέλφι του. 

 

Keen spirit: Australian cyclist uses GPS to recreate Nirvana’s Nevermind cover

 

Και δεν είναι ο μόνος. Δρομείς και ποδηλάτες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Strava για να κάνουν τέχνη, από τον Darth Vader έως προτάσεις γάμου. 


Με πληροφορίες από Guardian