Τιμ Κουκ: Τα iPhone «απειλούνται» από τους κανόνες που ζητά η ΕΕ για τους τεχνολογικούς κολοσσούς

Τιμ Κουκ: Oι προτεινόμενοι κανόνες από την ΕΕ για τους τεχνολογικούς κολοσσούς απειλούν την ασφάλεια των iPhone Facebook Twitter
EPA
0

O CEO της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι προτεινόμενοι κανόνες, που τέθηκαν από την ΕΕ με στόχο τον περιορισμό της εξουσίας των τεχνολογικών κολοσσών, θα μπορούσαν να θέσουν κινδύνους για την ασφάλεια και το απόρρητο στα iPhone.

Ο Κουκ, στα πρώτα δημόσια σχόλιά του σχετικά με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) που πρότεινε η επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, δήλωσε ότι ορισμένα μέρη της νομοθεσίας είναι καλά ενώ άλλα όχι.

Πρόσθεσε ότι φοβάται πως τα προσχέδια των ρυθμίσεων θα οδηγήσουν σε εγκατάσταση περισσότερων εφαρμογών που δεν έρχονται μέσω του App Store της Apple ή της «πλευρικής φόρτωσης».

«Θέτετε ένα παράδειγμα, που δεν νομίζω ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον (του χρήστη): η τρέχουσα γλώσσα DMA που συζητείται θα αναγκάσει την πλευρική φόρτωση στο iPhone», δήλωσε ο CEO της Apple, μιλώντας στο VivaTech, το μεγαλύτερο τεχνολογικό συνέδριο της Γαλλίας.

«Και έτσι, αυτός θα είναι ένας απόλυτος τρόπος για να τοποθετήσει κάποιος εφαρμογές στο iPhone», είπε.

Πρόσθεσε δε, ότι κάτι τέτοιο «Θα καταστρέψει την ασφάλεια του iPhone και (μαζί) πολλές από τις πρωτοβουλίες του απορρήτου που έχουμε ενσωματώσει στο App Store, μεταξύ άλλων».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ευρωβουλευτής Andreas Schwab, ο οποίος ηγείται του ελέγχου για το κανονιστικό πλαίσιο που θα επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι ήθελε να ενισχύσει τη νομοθεσία και να περιορίσει το πεδίο εφαρμογής μεγάλων εταιρειών όπως η Google, η Amazon, η Apple και το Facebook.

Όπως σημείωσε ο Κουκ, η Apple προτίθεται να συμμετάσχει στη συζήτηση και να επιχειρήσει να βρουν έναν κοινό δρόμο προς τα εμπρός.

Με πληροφορείς του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM