Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Ερντογάν για την κατάσταση στη Γούτα

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Ερντογάν για την κατάσταση στη Γούτα Facebook Twitter
Aris Oikonomou/SOOC
0

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα και συζήτησαν το θέμα της Συρίας, κυρίως την ανθρωπιστική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Γούτα, γνωστοποίησε η γαλλική προεδρία σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση του μεγάρου των Ηλυσίων, επισημαίνεται ότι πρόεδρος Μακρόν «διατύπωσε τη βαθιά του ανησυχία και μίλησε για την ανάγκη να ληφθούν αμέσως μέτρα, ιδίως από το Ιράν και τη Ρωσία, προκειμένου η Δαμασκός να αποδεχθεί εν τέλει το ψήφισμα του ΟΗΕ, να επιτρέψει την πρόσβαση στις οχηματοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια και την εφαρμογή μιας εκεχειρίας υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών».

Οι δύο πρόεδροι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την πολιτική επίλυση της συριακής κρίσης στο πλαίσιο της διαδικασίας της Γενεύης, μαζί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και τους εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης, τόνισε το γραφείο του Γάλλου προέδρου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Ορμπάν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM