Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Ερντογάν για την κατάσταση στη Γούτα

Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Ερντογάν για την κατάσταση στη Γούτα Facebook Twitter
Aris Oikonomou/SOOC
0

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα και συζήτησαν το θέμα της Συρίας, κυρίως την ανθρωπιστική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Γούτα, γνωστοποίησε η γαλλική προεδρία σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση του μεγάρου των Ηλυσίων, επισημαίνεται ότι πρόεδρος Μακρόν «διατύπωσε τη βαθιά του ανησυχία και μίλησε για την ανάγκη να ληφθούν αμέσως μέτρα, ιδίως από το Ιράν και τη Ρωσία, προκειμένου η Δαμασκός να αποδεχθεί εν τέλει το ψήφισμα του ΟΗΕ, να επιτρέψει την πρόσβαση στις οχηματοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια και την εφαρμογή μιας εκεχειρίας υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών».

Οι δύο πρόεδροι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την πολιτική επίλυση της συριακής κρίσης στο πλαίσιο της διαδικασίας της Γενεύης, μαζί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και τους εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης, τόνισε το γραφείο του Γάλλου προέδρου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM