No.1

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν- Πούτιν για την κατάσταση στο Χαλέπι

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν- Πούτιν για την κατάσταση στο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε για την κατάσταση στο Χαλέπι με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνδιάλεξη των δύο ηγετών σήμερα, την τρίτη μέσα σε μία εβδομάδα, και σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρία υπήρξε συμφωνία στο ότι είναι απαραίτητο να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός.


Οι πηγές αυτές ανέφεραν πως οι Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να υπάρξει ανακωχή και ότι είναι αναγκαία η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της πόλης.


Η Ρωσία είναι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του καθεστώτος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ αντίθετα η Τουρκία υποστηρίζει τους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν για να τον ανατρέψουν. Μολαταύτα οι δύο χώρες προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος μετά την έναρξη μιας διαδικασίας διμερούς επαναπροσέγγισης τον Αύγουστο.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM