Το TikTok βοήθησε έναν γιο να βρει τον εξαφανισμένο πατέρα του μετά από δυο χρόνια

Το TikTok βοήθησε έναν γιο να βρει τον εξαφανισμένο πατέρα του μετά από δυο χρόνια Facebook Twitter
Αυτό το βίντεο στο TikTok βοήθησε την οικογένεια του R Venkateshwarlu να τον εντοπίσει ξανά.
0

Ένας άντρας κατάφερε να σμίξει ξανά με την οικογένειά του χάρη σε ένα βίντεο στο TikTok που ενθάρρυνε τον κόσμο να βοηθά τους φτωχούς. 

Ο R Venkateshwarlu, που είχε εξαφανιστεί εδώ και δυο χρόνια, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε κάτω από έναν ανισόπεδο κόμβο 2.000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του στην Τελανγκάνα της Ινδίας.

Ένας φίλος ειδοποίησε την οικογένεια, που με την σειρά της επικοινώνησε με την αστυνομία του Παντζάμπ για να τους βοηθήσει να τον ξαναβρούν.

«Ξέσπασα σε κλάματα όταν τον πρωτοείδα», είπε ο γιος του στο BBC. 

Πώς εξαφανίστηκε ο άντρας

Ο R Venkateshwarlu, που έχει προβλήματα ακοής και δυσκολίες στην ομιλία, ζούσε όλη την ζωή του σε ένα χωριό της Τελανγκάνα. Έχει σύζυγο, πέντε παιδιά και απασχολούταν ως εργάτης. 

Τον Απρίλιο του 2018, μπήκε σε ένα φορτηγό για να πάει σε ένα άλλο χωριό για δουλειά.

«Ο πατέρας μου αποκοιμήθηκε και ο οδηγός δεν ήξερε πως βρισκόταν εκεί. Μερικά χιλιόμετρα αργότερα, ο οδηγός συνειδητοποίησε πως ο πατέρας μου βρισκόταν στο φορτηγό οπότε τον άφησε στη μέση του δρόμου και τον παράτησε εκεί», εξήγησε ο γιος του, R Peddiraju.

Το TikTok βοήθησε έναν γιο να βρει τον εξαφανισμένο πατέρα του μετά από δυο χρόνια Facebook Twitter
Η οικογένεια ενώθηκε ξανά μετά από δυο ολόκληρα χρόνια.

Ολομόναχος σε έναν άγνωστο δρόμο, ο Venkateshwarlu ήλπιζε πως θα καταφέρει να επιστρέψει σπίτι με οτοστόπ, βρίσκοντας τελικά ένα άλλο φορτηγό για να τον μεταφέρει. Ωστόσο, μετά από πολλές ώρες, κατάλαβε πως το όχημα κατευθυνόταν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Εκείνος ο οδηγός τον άφησε στη Λουντιάνα, μια μεγάλη βιομηχανική πόλη μακριά από το Παντζάμπ. Ο Venkateshwarlu κατέληξε να ζει με φαγητό που του έδιναν διάφοροι ντόπιοι. Τα προβλήματα επικοινωνίας που είχε συνδυάστηκαν με το γεγονός πως δεν καταλαβαίνει την γλώσσα παντζάμπι. 

Στο μεταξύ, η οικογένειά του, προσπάθησε να τον εντοπίσει με την βοήθεια των τοπικών αρχών της Τελανγκάνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Πώς τον εντόπισαν

Από τότε που επιβλήθηκε lockdown στην Ινδία για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο αστυνομικός Ajaib Singh περιφερόταν στη Λουντιάνα για να δίνει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε μετανάστες εργάτες και φτωχούς.

Το κανάλι του στο TikTok, που μετρά περισσότερους από 800.000 followers, περιλαμβάνει βίντεο από τις φιλανθρωπικές δράσεις του στη διάρκεια του lockdown. 

Σε ένα από τα βίντεο, που δημοσίευσε τον Μάρτιο, φαίνεται να μοιράζει φαγητό σε ανθρώπους που ζουν κάτω από έναν ανισόπεδο κόμβο της πόλης.

@goldypp99

##punjabpolice ##virelvideos ##ranglapunjab ##waheguru

♬ original sound - ਸਮਰੱਥ ਰੰਧਾਵਾ???


Στην Τελανγκάνα, ένα φίλος του γιου, που παρακολούθησε το βίντεο, αναγνώρισε τον Venkateshwarlu σε αυτό και ειδοποίησε την οικογένειά του.

Στη συνέχεια επικοινώνησαν με την αστυνομία της Λουντιάνα, που με την σειρά της εντόπισε τον Venkateshwarlu και τον έφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γιο του.

«Όταν είδαμε για πρώτη φορά ο ένας τον άλλο, ξεσπάσαμε και οι δυο σε κλάματα. Μου ζήτησε να πάω και να τον γυρίσω σπίτι, κάνοντας νοήματα με τον τρόπο του», λέει ο γιος του.

Το TikTok βοήθησε έναν γιο να βρει τον εξαφανισμένο πατέρα του μετά από δυο χρόνια Facebook Twitter
Ο R Venkateshwarlu (δεύτερος από δεξιά) με αστυνομικούς της Λουντιάνα.

Η αστυνομία του είπε πως μπορεί να επισκεφτεί τον πατέρα του όταν λήξουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. «Εμείς όμως δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τόσο πολύ για να τον δούμε οπότε προσπαθήσαμε και καταφέραμε να πάρουμε άδεια ώστε να μπορώ να ταξιδέψω μέχρι εκεί», εξηγεί ο ίδιος.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, βρισκόταν στη Λουντιάνα μαζί με τον πατέρα του. Το απόγευμα της Τρίτης επέστρεψαν πίσω στο χωριό τους.

«Είναι η πρώτη φορά που ο πατέρας μας μένει μακριά μας τόσο πολύ καιρό. Εδώ και δυο χρόνια ζούσε τρώγοντας μόνο ρότι [σ.σ. ψωμί σαν πίτα, τοπικό ινδικό πιάτο], κάτι στο οποίο δεν ήταν συνηθισμένος. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να τον ταΐσουμε σπιτικό, ζεστό ρύζι», ανέφερε ο γιος του.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM
«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM