Τίγρης θετική στον κορωνοϊό και λιοντάρια με συμπτώματα - Η πρώτη παγκοσμίως καταγεγραμμένη περίπτωση

Τίγρης θετική στον κορωνοϊό και λιοντάρια με συμπτώματα - Η πρώτη παγκοσμίως καταγεγραμμένη περίπτωση Facebook Twitter
0

Μια θηλυκή τίγρης της Μαλαισίας στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η τίγρης, που ονομάζεται Nadia και είναι 4 ετών, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση άγριου ζώου που μολύνθηκε από Covid-19. Ο ζωολογικός κήπος είναι κλειστός για τους επισκέπτες από τις 16 Μαρτίου.

Ο ζωολογικός κήπος στη Νέα Υόρκη αναφέρει ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης που έδειξε πως η τίγρης είχε κορωνοϊό επιβεβαιώθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην Αϊόβα.

Η Nadia πιστεύεται ότι έχει μολυνθεί από έναν ασυμπτωματικό φύλακα ζωολογικού κήπου, ενώ έξι ακόμα αιλουροειδή έχουν συμπτώματα. Σύμφωνα με το BBC, η τίγρης είχε ξηρό βήχα από τα τέλη του περασμένου μήνα. Ο εργαζόμενος που εκτιμάται πως μετέδωσε τον ιό στο ζώο δεν έχει ταυτοποιηθεί.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που κάποιος από εμάς μαθαίνει πως ένα άτομο μόλυνε ζώο και το ζώο αρρώστησε» δήλωσε ο Paul Calle, ο επικεφαλής κτηνίατρος στον ζωολογικό κήπο, στο πρακτορείο Reuters την Κυριακή.

Είπε ότι σκοπεύει να μοιραστεί τα ευρήματα με άλλους ζωολογικούς κήπους και ιδρύματα που ερευνούν τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Η Nadia, η αδερφή της Azul, καθώς και δύο ακόμη τίγρεις και τρία αφρικανικά λιοντάρια έχουν εμφανίσει συμπτώματα και αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος. Τα ζώα εμφανίζουν μειωμένη όρεξη, αλλά κατά τα άλλα λειτουργούν καλά, υπό κτηνιατρική φροντίδα. Εξέταση έγινε μόνο στη Νadia.

Οι γάτες, τόσο οι άγριες όσο και οι οικόσιτες, είναι ευάλωτες στον κορωναϊό, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν ήταν γνωστό αν μπορούσαν να κολλήσουν SARS-CoV-2. Μια νέα κινεζική μελέτη διαπίστωσε ότι οι γάτες μπορεί να μολύνουν η μία την άλλη και οι επιστήμονες σπεύδουν να μάθουν ποια άλλα είδη μπορεί να μολυνθούν.

Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι όλα τα ζώα της εγκατάστασης θα παρακολουθούνται στενά.

Mε πληροφορίες από BBC/ Reuters/ CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ