«Τι θα έκανες με 100 δολάρια;»

0

Η Άλις εργάζεται ως οικιακή βοηθός στη Χαράρε της Ζιμπάμπουε. Είναι εσωτερική και ο εργοδότης της της έχει παραχωρήσει ένα μικρό διαμέρισμα στον πίσω κήπο της πολυτελούς κατοικίας τους για να μένει εκεί η ίδια και η οικογένεια της. Τη μικρή της κόρη τη λένε «Υπομονή» (αγγλ. Patience). 

Κάθε μήνα η ίδια και ο σύζυγός της βγάζουν συνολικά 300 δολάρια, δουλεύοντας σκληρά, εξαντλητικά. Κάθε μήνα το 1/3 αυτών των αποδοχών μπαίνει στην άκρη για να αποκτήσουν κάποια στιγμή το δικό τους σπίτι, αυτό είναι τουλάχιστον το όνειρό τους. Το καινούριο σπίτι θα έχει πέντε δωμάτια, ηλεκτρισμό και καθαρό τρεχούμενο νερό και ξεκίνησαν να το χτίζουν τον περασμένο Ιανουάριο.

Τι θα άλλαζε στη ζωή αυτής της γυναίκας και αυτής της οικογένειας με 100 δολάρια παραπάνω τον μήνα; Η σχετική ερώτηση γίνεται από το BBC -στο πλαίσιο ρεπορτάζ- και σε ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο. Στην περίπτωση της Άλις θα σήμαινε ότι το σπίτι της θα μπορούσε να αποκτήσει άμεσα οροφή. 

«Θα ήταν καλύτερα. Θα μπορούσαμε να πάμε νωρίτερα στο καινούριο μας σπίτι», λέει και φυσικά αναφέρεται σ' αυτά τα 100 δολάρια... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ