Τι έχει στο μυαλό της η Άνκελα, σώζοντας την Ελλάδα;

Τι έχει στο μυαλό της η Άνκελα, σώζοντας την Ελλάδα; Facebook Twitter
1

Στους λόγους για τους οποίους η Άνκελα Μέρκελ δείχνει αποφασισμένη να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αναλύει σε εκτενές ρεπορτάζ του το πρακτορείο Ρόιτερς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που βασίζεται σε συνεντεύξεις με πολιτικούς και αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης, η βαθύτερη ανησυχία της καγκελαρίου είναι ότι αν η Ελλάδα αποχωρήσει, τότε λόγω του κλονισμού του ευρώ και της παγκόσμιας οικονομίας είναι πιθανό η Κίνα να χάσει την όρεξη της για εισαγωγή αυτοκινήτων και γερμανικών μηχανών και εξαρτημάτων, κι αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα για την οικονομία του τρίτου μεγαλύτερου εξαγωγέα παγκοσμίως.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμη σοβαρός λόγος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ: «Πριν από 6 μήνες η Μέρκελ ήταν έτοιμη να πετάξει έξω την Ελλάδα, όχι όμως πια. Αν θέλετε να μάθετε το γιατί, κοιτάξτε τι γίνεται στη Βόρεια Αφρική και στην Ανατολική Μεσόγειο. Με όσα συμβαίνουν εκεί, ποιος θα ήθελε ένα μέλος του ΝΑΤΟ στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, να μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος;», δηλώνει στο πρακτορείο κυβερνητικός αξιωματούχος. "

"Η τακτική της Μέρκελ μπορεί να συναντά πολλές αντιδράσεις στο εξωτερικό, αλλά στον Γερμανό φορολογούμενο παρουσιάζεται ως υπερασπιστής της Γερμανίας που συμμετέχει απρόθυμα στη διάσωση της ευρωζώνης και το κάνει την τελευταία στιγμή με απειλές», δηλώνει πρεσβευτής στο Βερολίνο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM