«Θέλω πίσω τη ζωή μου»: Γερμανοί διαμαρτύρονται για τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού

«Θέλω πίσω τη ζωή μου»: Γερμανοί διαμαρτύρονται για τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν σήμερα με δεκάδες διαδηλωτές στο κέντρο του Βερολίνου, που διαμαρτύρονταν για καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων τους εν μέσω πανδημίας.

«Θέλω πίσω τη ζωή μου», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Προστατεύστε τα συνταγματικά δικαιώματα», «Η ελευθερία δεν είναι τα πάντα αλλά χωρίς ελευθερία τα πάντα είναι τίποτα» και «Μπαμπά, τι είναι φιλί;».

Η αστυνομία ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι συνελήφθησαν πάνω από 100 διαδηλωτές.

«Θέλω πίσω τη ζωή μου»: Γερμανοί διαμαρτύρονται για τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
«Θέλω πίσω τη ζωή μου»: Γερμανοί διαμαρτύρονται για τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές προσπαθούσαν να τηρήσουν τις αποστάσεις και φορούσαν μάσκες, όμως άλλοι είχαν συγκεντρωθεί όλοι μαζί.

Μοίραζαν εφημερίδες με τον τίτλο «Δημοκρατική Αντίσταση», που ανέφεραν ότι ο νέος κορωνοϊός είναι μια προσπάθεια κάποιων να αρπάξουν την εξουσία διασπείροντας τον φόβο.

Τα έντυπα αυτά παρέθεταν δηλώσεις 127 γιατρών απ' όλον τον κόσμο οι οποίοι αμφισβητούσαν την ανάγκη για λήψη αυστηρών μέτρων περιορισμού.

«Θέλω πίσω τη ζωή μου»: Γερμανοί διαμαρτύρονται για τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
«Θέλω πίσω τη ζωή μου»: Γερμανοί διαμαρτύρονται για τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τίλο Τσάμπλιτς είπε ότι είχε δοθεί άδεια για μια εκστρατεία διανομής εφημερίδων, όχι όμως και για διαδήλωση. «Την εποχή του κορωνοϊού και με βάση τους κανονισμούς περιορισμού, είμαστε υποχρεωμένοι να αποτρέψουμε τη συγκέντρωση», πρόσθεσε.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε αυτόν τον μήνα ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται, εφόσον τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Εκτός από το Βερολίνο, μια συγκέντρωση 350-500 ατόμων έγινε και στο κέντρο της Στουτγάρδης, με πρωτοβουλία της οργάνωσης Querdenken.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, DPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM