Θανατική ποινή για τους υπόπτους της δολοφονίας Κασόγκι θέλει ο Σαουδάραβας εισαγγελέας

Θανατική ποινή για τους υπόπτους της δολοφονίας Κασόγκι θέλει ο Σαουδάραβας εισαγγελέας Facebook Twitter
O εισαγγελέας Saud al-Mujeb
1

Tη θανατική ποινή θα επιδιώξουν οι εισαγγελικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τους πέντε κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Αίσθηση προκαλεί ωστόσο πως ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. 

Συνολικά οι αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε 11 άτομα. Για τους 5 που αντιμετωπίζουν την πιθανότητα της θανατικής ποινής οι αρχές ανέφεραν πως είχαν άμεση ανάμειξη στο να «διατάξουν και να εκτελέσουν το έγκλημα». 

Την ίδια στιγμή, το γραφείο του εισαγγελέα της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε πως οι Σαουδάραβες πράκτορες, ανάμεσα τους άνθρωποι που αποτελούν το προσωπικό ασφαλείας του διαδόχου, είχαν εντολή να απαγάγουν τον Κασόγκι, αλλά αποφάσισαν να τον σκοτώσουν όταν αντιστάθηκε.

Εκπρόσωπος του εισαγγελέα ανέφερε πως ο διάδοχος Μπιν Σαλμάν δεν εμπλέκεται στο έγκλημα.

Προηγούμενη αναφορά των Σαουδαράβων που βασιζόταν σε ευρήματα έκανε λόγο για «προμελετημένο έγκλημα». 

Άλλη διαφοροποίηση είναι πως οι Σαουδάραβες  ανακοίνωσαν πως ο θάνατος του Κασόγκι προήλθε από «υπερβολική δόση ηρεμιστικών» και ακολούθησε ο διαμελισμός του. Τουρκικές αναφορές είχαν κάνει λόγο για θάνατο από ασφυξία με τη χρήση πλαστικής σακούλας.

Η αναφορά αυτή έρχεται μετά από δημοσίευμα των Νew York Times που ανέφερε πως στα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας ακούγεται η φράση «Πες το στο αφεντικό σου», που πιστεύεται πως αναφέρεται στον διάδοχο. 

Την ίδια στιγμή οι Σαουδάραβες ανακοίνωσαν πως θα ζητήσουν το ηχητικό υλικό από τη μέρα της δολοφονίας από τις τουρκικές αρχές. 

Πάντως, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου περιέγραψε τις ανακοινώσεις της σαουδαραβικής δικαιοσύνης ως «ανεπαρκείς» και επέμεινε στη θέση της χώρας του πως πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα.

Με πληροφορίες από CNN, Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ε ναι, φυσικά και δεν υπάρχει εμπλοκή του πρίγκιπα. Εντύπωση θα έκανε αν έκρινε πως υπήρχε. Τότε θα αποκεφάλιζαν όλα τα μέλη του δικαστηρίου επειδή, μη ξεχνιόμαστε, μιλάμε για μια ανεπτυγμένη χώρα που ζει στο σήμερα.