ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Θα προσλαμβάνατε ένα ρομπότ για δικηγόρο; Η ιδέα ενός 24χρονου που άλλαξε τα δεδομένα

Εσείς Θα προσλαμβάνατε για δικηγόρο ένα ρομπότ; Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES
0

Μπορεί να θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο, αποτελεί μία νέα πραγματικότητα που αλλάζει τα δεδομένα στη νομική κοινότητα.

Ο λόγος για το DoNotPay, την εφαρμογή που χαρακτηρίζεται ως το πρώτο ρομπότ που μπορεί να εκτελέσει χρέη δικηγόρου. Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει ο 24χρονος Τζόσουα Μπράουντερ η συγκεκριμένη εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συντάξουν νομικά έγγραφα χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθούν σε κάποιον δικηγόρο. Τα βήματα είναι απλά. Οι χρήστες περιγράφουν στο chatbot ποιο είναι το ακριβώς το πρόβλημά τους και εκείνο με τη σειρά του τους προτείνει την καλύτερη δυνατή νομική ορολογία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Η εταιρεία του Τζόσουα Μπράουντερ  έχει έδρα στη Σίλικον Βάλλεϋ της Καλιφόρνια. Ωστόσο,  ιδρύθηκε το 2015 στο Λονδίνο όταν ο Τζόσουα Μπράουντερ ήταν 18 ετών.

«Ήμουν φριχτός οδηγός και έπαιρνα συνέχεια κλήσεις. Εάν ξέρεις τι πρέπει να γράψεις για να αντικρούσεις κάποιες από τις κλήσεις μπορείς να γλιτώσεις αρκετά χρήματα» σημείωσε στο BBC ο Τζόσουα Μπράουντερ ερωτηθείς πώς «γεννήθηκε» η ιδέα για την εφαρμογή.  «Αρχικά δημιούργησα την εφαρμογή μέσα σε λίγες εβδομάδες το 2015, κυρίως για να εντυπωσιάσω την οικογένειά μου» προσθέτει.

Σήμερα, η εφαρμογή μετρά περισσότερους από 150.000 συνδρομητές.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM