«Θα μαγαρίσει το βασίλειο» - Σκάνδαλο με ρατσιστικά σχόλια για την Μέγκαν Μαρκλ από τη σύντροφο του αρχηγού του UKIP

«Θα μαγαρίσει το βασίλειο» - Σκάνδαλο με ρατσιστικά σχόλια για την Μέγκαν Μαρκλ από τη σύντροφο του αρχηγού του UKIP Facebook Twitter
4

Ο Χένρι Μπόλτον, αρχηγός του ευρωφοβικού βρετανικού κόμματος UKIP δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί και σφοδρή κριτική μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις που έκανε η νέα σύντροφός του για την μιγάδα αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ, αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Χάρι.

Ο 54χρονος Χένρι Μπόλτον, ο οποίος εξελέγη τον Σεπτέμβριο επικεφαλής  του κόμματος που τάσσεται κατά των μεταναστών, ανέφερε στο Twitter πως ανεστάλη η ιδιότητα του μέλους του UKIP για τη σύντροφό του, την Τζο Μάρνεϊ, μετά τη δημοσίευση από την εφημερίδα Mail on Sunday μηνυμάτων SMS που η Μάρνεϊ είχε στείλει σ' έναν φίλο.

«Θα μαγαρίσει το βασίλειο» - Σκάνδαλο με ρατσιστικά σχόλια για την Μέγκαν Μαρκλ από τη σύντροφο του αρχηγού του UKIP Facebook Twitter
Η Τζο Μάρνεϊ,

Στα μηνύματα αυτά, η Μάρνεϊ, η οποία εμφανίζεται ως ηθοποιός, μανεκέν και δημοσιογράφος για θέματα μουσικής, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η Μέγκαν Μαρκλ, ο γάμος της οποίας με τον Χάρι είναι προγραμματισμένος για τις 19 Μαΐου στο Ουίνδσορ, «θα μαγαρίσει την βασιλική οικογένειά μας» με «τον σπόρο της».

«Θα υπάρξει στη συνέχεια ένα μουσουλμάνος πρωθυπουργός. Και ένας μαύρος βασιλιάς», προσθέτει. «Είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, όχι η Αφρική».

Σε ανακοινωσή της, η Τζο Μάρνεϊ ζητάει συγγνώμη για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε εκτιμώντας παράλληλα πως οι δηλώσεις της «υπερτονίσθηκαν εσκεμμένα» και προβλήθηκαν «εκτός περιεχομένου».

Πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού, ο Χένρι Μπόλτον είναι ο τρίτος ηγέτης που εκλέγεται επικεφαλής του UKIP μετά την αποχώρηση του ιστορικού αρχηγού του, του Νάιτζελ Φάρατζ, λίγο μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. Το UKIP διεξήγαγε με επιτυχία εκστρατεία υπέρ του Brexit, όμως έκτοτε δυσκολεύεται να βρει λόγο ύπαρξης.

«Θα μαγαρίσει το βασίλειο» - Σκάνδαλο με ρατσιστικά σχόλια για την Μέγκαν Μαρκλ από τη σύντροφο του αρχηγού του UKIP Facebook Twitter
Ο Χένρι Μπόλτον

Ο Μπόλτον είχε ήδη αντιμετωπίσει αιτήματα να παραιτηθεί αφού βρέθηκε πρόσφατα στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου για τη σχέση του με την Τζο Μάρνεϊ, για την οποία εγκατέλειψε τη σύζυγό του.

Ο Πολ Όκντεν, ο μη εκλεγμένος πρόεδρος του UKIP, αρμόδιος για την καλή οργανωτική πορεία του κόμματος, δήλωσε πως ο επικεφαλής του κόμματος έχει πλέον «δύσκολες αποφάσεις να πάρει». Διευκρίνισε στο BBC ότι το κορυφαίο όργανο του UKIP θα συνεδριάσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο για να συζητήσει με τον Χένρι Μπόλτον για το μέλλον αυτού του τελευταίου.

Ο Όκντεν υπογράμμισε πως, ενόψει των σημαντικών διαπραγματεύσεων για το Brexit που πρόκειται να διεξαχθούν φέτος με τις Βρυξέλλες, το UKIP πρέπει να στηρίξει τον ηγέτη του «100%» και πως έγκειται στο κόμμα να αποφασίσει αν είναι «διατεθειμένο να προσφέρει αυτή τη στήριξη» στον Χένρι Μπόλτον.

«Πρέπει να φύγει, πρέπει να φύγει γρήγορα, πρέπει επίσης να φύγει όσο πιο διακριτικά γίνεται», δήλωσε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μπιλ Έθριτζ.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Διεθνή / Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BYD και η Chery κατακτούν την παγκόσμια αγορά με ταχύτητα και ευελιξία που σοκάρουν τους παραδοσιακούς γίγαντες όπως η Tesla και η Volkswagen
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ως την 1η Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα και για την υιοθέτηση αναλογικών αντίμετρων εάν χρειαστεί, επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Διεθνή / Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Η ΕΕ κατηγορείται για συνενοχή σε παραβιάσεις διεθνούς δικαίου εξαιτίας συμφωνίας φυσικού αερίου με το Ισραήλ, που φέρεται να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έκθεση της Global Witness
LIFO NEWSROOM