«Θα έχετε την ίδια μοίρα με τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τον Άσαντ» λέει το Ισραήλ στους Χούτι

«Θα έχετε την ίδια μοίρα με τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τον Άσαντ» λέει το Ισραήλ στους Χούτι Facebook Twitter
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Ντάνι Ντάνον
0

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ απηύθυνε τη Δευτέρα (30/12) μια τελευταία προειδοποίηση προς τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης να σταματήσουν τις πυραυλικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι «κινδυνεύουν να έχουν την ίδια άθλια μοίρα με τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τον Μπασάρ αλ Άσαντ της Συρίας αν επιμείνουν».

Ο Ισραηλινός πρέσβης, Ντάνι Ντάνον, προειδοποίησε επίσης την Τεχεράνη ότι το Ισραήλ έχει τη δυνατότητα να πλήξει οποιονδήποτε στόχο στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, που υποστηρίζει τους Χούτι. «Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί επιθέσεις από Ιρανούς πληρεξουσίους» πρόσθεσε ο Ντάνον.

Αλλά ώρες αργότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη, προκαλώντας τον ήχο των σειρήνων σε όλη τη χώρα. Οι Χούτι έβαλαν στο στόχαστρο το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ και έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας νότια της Ιερουσαλήμ χρησιμοποιώντας έναν υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο και έναν βαλλιστικό πύραυλο Ζουλφικάρ, αντίστοιχα, δήλωσε την Τρίτη ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της ομάδας Γιαχία Σαρί.

«Οι Χούτι δεν θα σταματήσουν τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ» δήλωσε ο Μοχάμεντ Άλι αλ Χούθι, ηγέτης των Χούθι, μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για την αναχαίτιση του πυραύλου. «Το σφυροκόπημα στο Ισραήλ και η υποστήριξη προς τη Γάζα συνεχίζεται», έγραψε στο Χ.

Οι Χούτι έχουν επανειλημμένα εκτοξεύσει drones και πυραύλους προς το Ισραήλ, ως πράξεις αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα. Ο Ντάνον, απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί περαιτέρω επιθέσεις των Χούτι. «Προς τους Χούθι, ίσως δεν έχετε προσέξει τι συνέβη στη Μέση Ανατολή τον τελευταίο χρόνο», είπε.

«Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω τι συνέβη στη Χαμάς, στη Χεζμπολάχ, στον Άσαντ, σε όλους εκείνους που προσπάθησαν να μας καταστρέψουν. Ας είναι αυτή η τελευταία σας προειδοποίηση. Αυτό δεν είναι απειλή. Είναι μια υπόσχεση. Θα μοιραστείτε την ίδια άθλια μοίρα», δήλωσε ο Ντάνον.

Πριν από τη συνεδρίαση, ο Ντάνον δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το Ισραήλ «θα υπερασπιστεί το λαό του». «Αν 2.000 χιλιόμετρα δεν είναι αρκετά για να χωρίσουν τα παιδιά μας από τον τρόμο, επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα είναι αρκετά για να προστατεύσουν τον τρόμο τους από τις δικές μας δυνάμεις» είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Μαύρη Βουνοπλαγιά» της Γροιλανδίας: Δυνατότητες, προκλήσεις, γεωστρατηγική σημασία

Διεθνή / Η «Μαύρη Βουνοπλαγιά» της Γροιλανδίας: Δυνατότητες, προκλήσεις, γεωστρατηγική σημασία

Εξαιρετικά πολύτιμα μέταλλα σπάνιων γαιών «κρύβονται» σε βουνό της Γροιλανδίας - ΗΠΑ, Κίνα και Δανία στο παιχνίδι που παίζεται με φιλοδοξίες και περιβαλλοντικές ανησυχίες
LIFO NEWSROOM
Υεμένη: Οι Χούτι θα επιτίθενται σε πλοία εταιρειών που έχουν δοσοληψίες με το Ισραήλ, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή σημαίας

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι θα επιτίθενται σε πλοία εταιρειών που έχουν δοσοληψίες με το Ισραήλ, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή σημαίας

Οι Χούτι υποστήριξαν ότι οι επιθέσεις θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αυτής που βάφτισαν ως τέταρτη φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεών τους εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου επωφελήθηκε από τη δουλεία και ήταν καταφύγιο για θεωρίες της λευκής υπεροχής

Διεθνή / Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου επωφελήθηκε από τη δουλεία και ήταν καταφύγιο για θεωρίες της λευκής υπεροχής

Έρευνα αποκαλύπτει ότι ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα πανεπιστήμια της Βρετανίας είχε «υπερβολικά μεγάλο» ρόλο στη δημιουργία ρατσιστικών επιστημονικών θεωριών, σύμφωνα με έρευνα
LIFO NEWSROOM
Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Διεθνή / Η ιδιότυπη συμμαχία Τραμπ-Ερντογάν δοκιμάζεται: Συρία, Ισραήλ και τα F-35 στο επίκεντρο

Η «εξαιρετική» σχέση Τραμπ-Ερντογάν περνά δύο κρίσιμες δοκιμασίες: τις εντάσεις στη Συρία με το Ισραήλ και το μπλοκαρισμένο deal για τα F-35 - Ο ρόλος των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του Κογκρέσου
LIFO NEWSROOM
Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Διεθνή / Στροφή του Πούτιν σε διώξεις για διαφθορά: Aπόπειρα απόκρυψης στρατιωτικών αποτυχιών;

Αυξάνονται οι υποθέσεις διαφθοράς κατά Ρώσων αξιωματούχων, την ώρα που ο Πούτιν επιχειρεί να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αποτυχίες στον πόλεμο με την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Διεθνή / Τι άφησε πίσω του ο Χαλκ Χόγκαν

Ο Χαλκ Χόγκαν, ο άνθρωπος που ανέδειξε την επαγγελματική πάλη, πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Η κληρονομιά του ωστόσο παραμένει αμφιλεγόμενη, με ρατσιστικά σχόλια, κατάχρηση εξουσίας και μια δικαστική υπόθεση που συγκλόνισε τη δημοσιογραφία
LIFO NEWSROOM