Τέξας: Μητέρα κρατούσε φυλακισμένα και κακοποιούσε τα παιδιά της- Δύο απέδρασαν και ζήτησαν βοήθεια

Τέξας: Μητέρα κρατούσε φυλακισμένα και κακοποιούσε τα παιδιά της- Δύο απέδρασαν και ζήτησαν βοήθεια Facebook Twitter
0

Δύο δίδυμα αδέλφια, 16 ετών, κατάφεραν να το σκάσουν από το σπίτι τους στο Τέξας για να ζητήσουν βοήθεια και έτσι αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης που ζούσαν από τα χέρια της μητέρας τους και του συντρόφου της, που τα κακοποιούσαν

Τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, άρχισαν να χτυπούν πόρτες στη γειτονιά τους, στην κοινότητα Σάιπρες, ζητώντας βοήθεια. Ήταν ξυπόλυτα, έτρεμαν από το κρύο και στα χέρια είχαν σημάδια χειροπέδες. Το αγόρι δεν φορούσε μπλούζα. Το κορίτσι είχε στον λαιμό του μία σακούλα, που είπε ότι χρησιμοποιούσε ως μπλούζα. 

Επί μισή ώρα προσπαθούσαν να πείσουν κάποιον να τα βοηθήσει, αλλά οι γείτονες τους έλεγαν να φύγουν. Τελικά, μια γυναίκα άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της και ειδοποίησε τις αρχές. 

Έπειτα από αυτό, ξεκίνησε έρευνα που κατέληξε στη σύλληψη του ζευγαριού και τον εντοπισμό των αδελφών των διδύμων, ηλικίας από 7 έως 14 ετών, τα οποία ανέλαβαν οι υπηρεσίες πρόνοιας. Η μητέρα Zaikiya Duncan και ο σύντροφός της Jova Terrell αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τραυματισμό ανηλίκου, που σε κάποιες περιπτώσεις επιφέρουν ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών.

Φυλακισμένα, νηστικά, τα έβαζε να πίνουν χλωρίνη  

«Ήταν τόσο αδύνατα και εύθραυστα», είπε η γυναίκα που άνοιξε το σπίτι της για τα δύο παιδιά και τα τύλιξε με κουβέρτες, προτού ειδοποιήσει την αστυνομία. 

Τα παιδιά, δήλωσε, της είπαν ότι το έσκασαν από το σπίτι όπου τα κρατούσε κλειδωμένα η μητέρα τους σε ένα πλυσταριό, γυμνά, με δεμένα τα πόδια και χειροπέδες στα χέρια

Μιλώντας σε αστυνομικούς, τα παιδιά περιέγραψαν ότι τα έβαζαν να κάνουν μπάνιο με βρώμικο νερό από κουβά, να ουρούν και να αφοδεύουν πάνω τους. Επίσης ανέφεραν ότι δέχονταν βάναυση σωματική κακοποίηση, ενώ είχαν μελανιές στα σώματά τους. Ακόμη, τα παιδιά κατήγγειλαν ότι η μητέρα τα έβαζε να πίνουν χημικά, όπως χλωρίνη και ψέκαζε καθαριστικό φούρνου στο στόμα τους, εάν μιλούσαν υπερβολικά. 

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι ήταν σοβαρά υποσιτισμένα, οι πληγές τους επιβεβαίωσαν πως ήταν δεμένα με χειροπέδες, ενώ το αγόρι είχε τουλάχιστον ένα παλιό κάταγμα που συνάδει με σωματική κακοποίηση.

Η γυναίκα που άνοιξε το σπίτι της για τα παιδιά, δήλωσε πως της είπαν ότι κάποιες φορές έτρωγαν μόνο ένα σάντουιτς την ημέρα. «Εάν έκαναν οποιοδήποτε θόρυβο, δεν τα τάιζαν», είπε η γυναίκα.  

Η σύλληψη του ζευγαριού

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι από το οποίο τα έσκασαν τα παιδιά, αλλά η 40χρονη μητέρα τους και ο 27χρονος σύντροφός της είχαν ήδη εξαφανιστεί. Από εκεί έλειπαν και τα άλλα πέντε παιδιά. 

Οι αρχές εξέδωσαν Amber Alert για τα παιδιά και έπειτα από αρκετές ώρες αστυνομικοί στη Λουϊζιάνα εντόπισαν το αυτοκίνητο της μητέρας και συνέλαβαν το ζευγάρι. Μαζί τους ήταν μόνο ένας 18χρονος, αδελφός των άλλων παιδιών, τα οποία εντοπίστηκαν στο σπίτι συγγενούς, όπου τα είχαν αφήσει η μητέρα και ο σύντροφός της. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Duncan κατηγορείται για κακοποίηση παιδιού. Πριν από περίπου μία δεκαετία συνελήφθη όταν ένα από τα παιδιά της πήγε σε νοσοκομείο τραυματισμένο. Τότε είχε δηλώσει ένοχη και είχε συμφωνήσει να παρακολουθήσει σεμινάριο για γονείς, ενώ ήταν υπό δικαστική επιτήρηση μέχρι το 2020. 

Με πληροφορίες από Guardian, CNN
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τέλος στον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία – Πιέσεις σε Μόσχα και Κίεβο να βρουν λύση

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στον ρόλο μεσολαβητή στην Ουκρανία – Πιέσεις σε Μόσχα και Κίεβο να βρουν λύση

Οι ΗΠΑ αποσύρονται από τον ρόλο του μεσολαβητή στον πόλεμο Ρωσίας–Ουκρανίας, καλώντας τα δύο μέρη να καταθέσουν ρεαλιστικές προτάσεις για ειρήνη - Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η Γερουσία
LIFO NEWSROOM
Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παράνομη αποστολή δεδομένων στην Κίνα

Διεθνή / Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παράνομη αποστολή δεδομένων στην Κίνα

Η Ιρλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων τιμώρησε την πλατφόρμα για σοβαρές παραβιάσεις του GDPR — στο μικροσκόπιο η διαφάνεια και οι πρακτικές μεταφοράς προσωπικών δεδομένων εκτός ΕΕ
LIFO NEWSROOM
«Υπολογίζουμε ότι έχουμε προμήθειες για δύο εβδομάδες» - Η Γάζα ξεμένει από φαγητό

Διεθνή / «Υπολογίζουμε ότι έχουμε προμήθειες για δύο εβδομάδες» - Η Γάζα ξεμένει από φαγητό

Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι στη Γάζα εξαρτώνται από τις λίγες κοινοτικές κουζίνες που έχουν απομείνει για τη διατροφή τους. Ορισμένες από αυτές πρόκειται να κλείσουν σε λίγες ημέρες.
LIFO NEWSROOM
Οσάμα Μπιν Λάντεν: 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του πιο καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο

Διεθνή / Οσάμα Μπιν Λάντεν: Η «τρομοκρατική κληρονομιά» του πιο καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο

14 χρόνια μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν - Πώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ξόδεψαν δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς απτό αποτέλεσμα για σχεδόν μια δεκαετία, πριν τον εξολοθρεύσουν
LIFO NEWSROOM