Το Τέξας εκτέλεσε κι άλλον θανατοποινίτη αμέσως μετά την άρση μέτρων λόγω πανδημίας

Το Τέξας εκτέλεσε κι άλλον θανατοποινίτη αμέσως μετά την άρση μέτρων λόγω πανδημίας Facebook Twitter
0

Οι αρχές στο Τέξας προχώρησαν χθες στην εκτέλεση άνδρα που είχε καταδικαστεί για τριπλή, εξαιρετικά βίαιη δολοφονία- του δεύτερου μετά από πολύμηνη αναστολή της επιβολής θανατικών ποινών λόγω πανδημίας.

Στον Τζον Χάμελ, 45 ετών, έγινε θανατηφόρα ένεση στη φυλακή του Χάντσβιλ· ο θάνατός του διαπιστώθηκε στις 18:49 (τοπική ώρα).

Το 2009, είχε μαχαιρώσει την έγκυο γυναίκα του, είχε σκοτώσει με ρόπαλο του μπέιζμπολ τον πεθερό του και την πεντάχρονη κόρη του προτού βάλει φωτιά στο σπίτι τους, στο Φορτ Γουόρθ, στις νότιες ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ήθελε να ξαναφτιάξει τη ζωή του με άλλη γυναίκα. Κατά την υπεράσπιση, είχε ψυχιατρικά προβλήματα, έφερε ψυχικά τραύματα μετά τη θητεία του στους Πεζοναύτες.

Επρόκειτο να εκτελεστεί τη 17η Μαρτίου 2020, αλλά εφετείο ανέβαλε την εφαρμογή της ποινής in extremis εξαιτίας «της υγειονομικής κρίσης». Οι εφέτες είχαν εξηγήσει πως η εκτέλεση θα απαιτούσε να είναι παρόντες πολλοί άνθρωποι, φύλακες, δικηγόροι, μάρτυρες, δημοσιογράφοι, και υπήρχε κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με αφορμή την περίπτωσή του, όλες οι εκτελέσεις ανεστάλησαν για μήνες στις ΗΠΑ.

Το Τέξας, η αμερικανική πολιτεία του Νότου που εφαρμόζει τη θανατική ποινή περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, άρχισε ξανά τις εκτελέσεις τη 19η Μαΐου, όταν θανατώθηκε ο Κουέντιν Τζόουνς, Αφροαμερικανός που είχε καταδικαστεί για τον φόνο της γιαγιάς του.

Από την αρχή της χρονιάς, εξαιρουμένου του Τέξας, μόνο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προχώρησε σε εκτελέσεις θανατοποινιτών –τρεις, πιο συγκεκριμένα– λίγο πριν από την αποχώρηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΣ ΠΑΤΕΛ ΗΠΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ FBI

Διεθνή / «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια»: Οι Δημοκρατικοί ζητούν να υποβληθεί ο διευθυντής του FBI σε τεστ αλκοόλ

Το αίτημα ακολουθεί δημοσίευμα του Atlantic που αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχους, ότι η κατανάλωση αλκοόλ του Πατέλ προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM