Μια μητέρα από το Τέξας συνελήφθη επειδή φέρεται να υποδύθηκε την 13χρονη κόρη της για σχεδόν μια ολόκληρη μέρα πηγαίνοντας στο γυμνάσιό της.

 

Η Κέισι Γκαρσία, 30 ετών, φέρεται να μπήκε σε σχολείο στο San Elizario ντυμένη ως έφηβη, με μάσκα, κουκούλα και σακίδιο για να αποδείξει τη χαλαρή ασφάλεια στα σχολεία, σύμφωνα με τα βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube.

 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας κανείς δεν παρατήρησε ότι δεν ήταν η κόρη της, η Τζoύλι, μέχρι την έβδομη ώρα στο τέλος της σχολικής ημέρας, όπως είπε η ίδια.

 

«Ήμουν εδώ όλη μέρα, πρόσωπο με πρόσωπο με καθηγητές», είπε σε ένα από τα βίντεο. 

 

Το βίντεο δείχνει ότι περπατά σε ένα σχολικό διάδρομο με αθλητικά, ενώ φαίνεται να χαιρετά και τον διευθυντή, ο οποίος δεν έχει ιδέα ότι πρόκειται για ενήλικη γυναίκα και όχι παιδί.

 

Σε άλλο σημείο, στα βίντεο, κάθεται στις τάξεις, τρώει το μεσημεριανό της στην καφετέρια χωρίς μάσκα και μιλά με άλλα παιδιά του σχολείου. Για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν ότι την επίπληξε ένας καθηγητής, επειδή χρησιμοποιούσε το κινητό της.

 

Η ίδια είπε ότι έβαψε τα μαλλιά της γιατί η κόρη της έχει πιο ανοιχτά μαλλιά και όταν έφτασε στο σχολείο της ζήτησαν τον αριθμό της ταυτότητάς της, που έχει κάθε μαθητής. Τον έδωσε, υπέγραψε και προχώρησε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά.

 

Ωστόσο η πρωτοβουλία της πήρε άλλη τροπή, όταν την κατάλαβαν, καθώς ειδοποιήθηκαν οι αρχές και η γυναίκα συνελήφθη.

 

Κατηγορήθηκε για εγκληματική παράβαση και παραβίαση κυβερνητικών αρχείων, σύμφωνα με το CBS 12.

 

Σε ένα βίντεο η Γκαρσία ισχυρίστηκε ότι ο στόχος της παραβίασης του σχολείου ήταν απαραίτητος για να δείξει ότι χρειάζεται αυστηρότερη ασφάλεια.

 

«Σας λέω τώρα ότι χρειαζόμαστε καλύτερη ασφάλεια στα σχολεία μας. Αυτό προσπάθησα να αποδείξω. Αυτό αφορά τα παιδιά μας και την ασφάλεια των παιδιών μας», είπε. «Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να αποτρέψω ένα ακόμα περιστατικό μαζικών πυροβολισμών σε σχολεία».

 

 

Με πληροφορίες του NewYorkPost/Insider