Τέλος το Botox και τα fillers στους κάτω των 18 ετών στην Αγγλία

Τέλος το Botox και τα fillers στους κάτω των 18 ετών στην Αγγλία Facebook Twitter
0

Η Αγγλία απαγόρευσε το Botox και τα fillers στο πρόσωπο για αισθητικούς λόγους, στους κάτω των 18 ετών. 

Ο νέος νόμος τέθηκε σε εφαρμογή σήμερα, Παρασκευή. Με αυτόν, έγινε παράνομο το Botox και τα ενέσιμα fillers για τους ανήλικους στην Αγγλία, ακόμη κι αν έχουν την έγκριση κάποιου ενήλικου. 

Επίσης, είναι παράνομο το να κλείνονται τέτοια ραντεβού για άτομα κάτω των 18 ετών. Ο νόμος ορίζει ποιοι είναι οι «αισθητικοί λόγοι» για τους οποίους απαγορεύονται αυτές οι διαδικασίες. Θα επιτρέπονται στους ανήλικους «μόνο σε περιπτώσεις που η θεραπεία έχει εγκριθεί από γιατρό», επισημαίνει το υπουργείο Υγείας. 

«Γονέας ή κηδεμόνας δεν μπορεί να δώσει άδεια για να υποβληθεί σε αυτές τις θεραπείες ένα άτομο κάτω των 18 ετών», τονίζει το υπουργείο Υγείας. Οι παραβάτες- επιχείρηση ή άτομο που κανονίζει να γίνει τέτοια διαδικασία- θα κινδυνεύουν με διώξεις και πρόστιμα. Μάλιστα, ο νόμος δεν ισχύει μόνο για τους ανήλικους που ζουν στην Αγγλία, αλλά και για όσους την επισκέπτονται επισκέπτες. 

Η αλλαγή αυτή έρχεται έπειτα από τις προειδοποιήσεις βουλευτών για πλήρη απουσία κανονισμών για θεραπείες ομορφιάς, όπως το Botox και τα fillers. Σύμφωνα με αρμόδια διακομματική επιτροπή, η ολοκληρωτική έλλειψη νομικού πλαισίου για τις προδιαγραφές σχετικά με τις μη χειρουργικές αισθητικές μεθόδους αφήνουν τους καταναλωτές σε κίνδυνο και υπονομεύουν τη δυνατότητα της βιομηχανίας να αναπτυχθεί. 

Με πληροφορίες από Guardian   

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ