Τελεσίγραφο Μασκ: Ή επιστρέφετε στο γραφείο ή φύγετε από την Tesla

Ο Έλον Μασκ στην Tesla Facebook Twitter
Φωτ: EPA/CHRISTIAN MARQUARDT
0

Τελεσίγραφο στους υπαλλήλους της Tesla απέστειλε ο Έλον Μασκ, λέγοντάς τους ότι κινδυνεύουν να απολυθούν εάν δεν επιστρέψουν στο γραφείο.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος ηγείται και της SpaceX και επιχειρεί να αναλάβει τα ηνία του Twitter, είπε στους υπαλλήλους της Tesla ότι η εξ αποστάσεως εργασία που ξεκίνησε στην αρχή της πανδημίας Covid-19 δεν θα είναι πλέον αποδεκτή.

«Όποιος θέλει να δουλεύει εξ αποστάσεως πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον (και εννοώ *ελάχιστο*) 40 ώρες την εβδομάδα ή να αποχωρήσει από την Tesla», έγραψε.

Σε ένα επακόλουθο email, ο Μασκ έγραψε: «Όσο ανώτερος είσαι, τόσο πιο ορατή πρέπει να είναι η παρουσία σου. Γι' αυτό πέρασα τόσο πολύ στο εργοστάσιο - έτσι ώστε όσοι ήταν εκεί να με βλέπουν να δουλεύω δίπλα τους. Αν δεν το είχα κάνει αυτό, η Tesla θα είχε χρεοκοπήσει εδώ και πολύ καιρό.

«Υπάρχουν φυσικά εταιρείες που δεν το απαιτούν αυτό, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που έστειλαν ένα υπέροχο νέο προϊόν; Έχει περάσει καιρός. Η Tesla έχει και θα δημιουργήσει και θα κατασκευάσει πραγματικά τα πιο συναρπαστικά προϊόντα από οποιαδήποτε εταιρεία στη Γη. Αυτό δεν θα συμβεί τεμπελιάζοντας».

Θα γίνουν ορισμένες εξαιρέσεις από τους νέους κανόνες εντός του γραφείου, έγραψε ο Μασκ, μόνο για ορισμένους που θα έχουν την έγκρισή του.

Ο Μασκ απάντησε σε screenshot του πρώτου email που δημοσιεύτηκε στο Twitter την Τετάρτη, γράφοντας στο Twitter: «Θα πρέπει να προσποιούνται ότι εργάζονται κάπου αλλού».

Η στάση της Tesla έρχεται σε αντίθεση με άλλες κορυφαίες εταιρείες όπως η Apple και η Google, οι οποίες έχουν υιοθετήσει μια υβριδική προσέγγιση που προσφέρει στους εργαζόμενους μεγαλύτερη ευελιξία με το πού εργάζονται.

Με πληροφορίες Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ