Τεχεράνη: Αστυνομικοί χτύπησαν μαθήτριες, που «αρνήθηκαν να υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο»

Αστυνομία στο Ιράν Facebook Twitter
0

Μαθήτριες σχολείου στην Τεχεράνη ξυλοκοπήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media. 

Οι μαθήτριες ξυλοκοπήθηκαν μετά την άρνησή τους να υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο δίχως ρούχα και να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με καταγγελίες στα social media που επικαλείται το Reuters. 

Στα βίντεο- την αυθεντικότητα των οποίων δεν μπόρεσε να επαληθεύσει το ειδησεογραφικό πρακτορείο- διακρίνονται αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να απωθήσουν γονείς οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο. 

Στο Ιράν συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες που ξέσπασαν έπειτα από τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών. 

Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι σε βάρος περίπου 300 ανθρώπων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε σχέση με τις διαδηλώσεις. Κάποιοι από αυτούς είναι αντιμέτωποι ακόμη και με τη θανατική ποινή. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM