ΤΑΖ: «Pushbacks προσφύγων στα γερμανικά σύνορα»

ΤΑΖ: «Pushbacks προσφύγων στα γερμανικά σύνορα» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Για επαναπροωθήσεις (pushback) προσφύγων στα γερμανικά σύνορα «υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες» κάνει λόγο δημοσίευμα της γερμανικής ΤΑΖ, με τίτλο «Pushback αλά Γερμανικά».

«Πολιτικοί της γερμανικής κυβέρνησης μιλούν συχνά για pushbacks όταν γίνεται λόγος για την αντιμετώπιση προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ σε άλλες χώρες-μέλη. Και όμως, πρόσφυγες επαναπροωθούνται και στα γερμανικά σύνορα υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει: «Τους φόβους οργανώσεων αρωγής επιβεβαίωσε η γερμανική κυβέρνηση μετά από επερώτηση του κόμματος Η Αριστερά. Ότι δηλαδή οι επαναπροωθήσεις ατόμων από τρίτες χώρες αποτελεί κοινή πρακτική στα γερμανοπολωνικά σύνορα».

«Προφανώς οι άνθρωποι αυτοί δεν ξυλοκοπήθηκαν, ενώ δεν έγινε χρήση σπρέι πιπεριού ή όπλων, όπως στην Πολωνία, την Κροατία ή την Ελλάδα. Ο γερμανικός τρόπος αναχαίτισης και επιστροφής στα σύνορα είναι πιο ήπιος, πιο ύπουλος. Στους συλληφθέντες ασκούνται πιέσεις να υπογράψουν ότι δεν αναζητούν προστασία στη Γερμανία και στη συνέχεια προτρέπονται να επιστρέψουν στην Πολωνία. Με αυτόν τον τρόπο οι αρχές ξεγλιστρούν, ανεξάρτητα από το αν οι πρόσφυγες προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν ή την Υεμένη», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Στο πλαίσιο αυτό η ΤΑΖ σημειώνει ότι «ο αριθμός των επιστροφών προσφύγων στα γερμανοπολωνικά σύνορα έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με πέρυσι. Τώρα θα ήταν ίσως μια καλή στιγμή για τους πολιτικούς της κυβέρνησης να επικρίνουν όσα συμβαίνουν στα γερμανικά σύνορα με την ίδια αυστηρότητα, όπως πράττουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλες χώρες. Και παράλληλα να δώσουν τέλος σε αυτή την πρακτική».

Με πληροφορίες από DW

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανοί στρατιώτες στις μάχες στην Ουκρανία, λέει γερμανικό ηχητικό - Σχεδιάζουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, λέει η Μόσχα

Διεθνή / Βρετανοί στρατιώτες στις μάχες στην Ουκρανία, λέει γερμανικό ηχητικό - Σχεδιάζουν χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, λέει η Μόσχα

Παιχνίδια πολέμου ανάμεσα σε Λονδίνο, Μόσχα και Βερολίνο - Η διαρροή συνομιλίας Γερμανών στρατιωτικών για το σύστημα Taurus - Το χτύπημα στην γέφυρα Κερτς και η οργή των Βρετανών για τους Γερμανούς
NEWSROOM