Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δύο βομβιστές του μακελειού στην Άγκυρα

Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δύο βομβιστές του μακελειού στην Άγκυρα Facebook Twitter
0

Την ταυτότητα του ενός από τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας στις 10 Οκτωβρίου επιβεβαίωσαν οι τουρκικές αρχές.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι AHaber TV, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τονίζοντας πως οι έρευνες για τον δεύτερο δράστη συνεχίζονται. Είπε πως 15 άνθρωποι έχουν προσαχθεί σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση, οι τέσσερις από τους οποίους έχουν τεθεί υπό κράτηση.


Νωρίτερα σήμερα το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι χθες βράδυ η δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες και έθεσε υπό κράτηση τέσσερα άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι τέσσερις ύποπτοι, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή, διώκονται κυρίως για "κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με πρόθεση τη δολοφονία" και "απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης", διευκρίνισε το πρακτορείο.


Εξάλλου, ο εισαγγελέας της Άγκυρας που έχει αναλάβει την υπόθεση άφησε ελεύθερους άλλους δύο υπόπτους και εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος άλλων εννέα ατόμων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι συμμετείχαν στην επίθεση αυτή, την πιο φονική που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε τουρκικό έδαφος.


Οι τουρκικές αρχές θεωρούν την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ως "νούμερο ένα ύποπτο" για την επίθεση, η οποία είχε στόχο μια συγκέντρωση της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης κατά της επανάληψης των εχθροπραξιών ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).


Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η αστυνομία υποψιάζεται ότι δράστες των επιθέσεων είναι δύο νεαροί Τούρκοι από την πόλη Αντίγιαμαν (νότια Τουρκία), προπύργιο των ισλαμιστών. Ο ένας από αυτούς είναι ο αδελφός του φερόμενου ως δράστη μιας προηγούμενης επίθεσης που αποδόθηκε από την Άγκυρα στο ΙΚ και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 34 άνθρωποι τον περασμένο Ιούλιο στο Σουρούτς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.


Χθες η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε τεράστια επιχείρηση εναντίον τζιχαντιστικών κύκλων στην Κωνσταντινούπολη, συλλαμβάνοντας περίπου πενήντα ξένους πολίτες.


Η Τουρκία είναι το κύριο σημείο εισόδου στη Συρία των στρατολογημένων από το ΙΚ.


Παραμονές των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, η επίθεση στην Άγκυρα αύξησε την οργή εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται από τη φιλοκουρδική αντιπολίτευση ότι παραμέλησε την ασφάλεια της διαδήλωσης και ότι είναι επιεικής προς το ΙΚ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM