«Ταπεινός φίλος των ΗΠΑ» δηλώνει ο Ντουτέρτε

«Ταπεινός φίλος των ΗΠΑ» δηλώνει ο Ντουτέρτε Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι ένας «ταπεινός φίλος» των ΗΠΑ, εγκαταλείποντας προσωρινά τη μέχρι πρότινος εμπρηστική ρητορική του απέναντι στην Ουάσιγκτον για να επιφυλάξει μια θερμή υποδοχή προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, που επισκέπτεται την χώρα του.


Ο Ντουτέρτε έδειχνε περιχαρής λίγο πριν από το τετ α τετ με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, που βρέθηκε στη Μανίλα για να συμμετάσχει στην περιφερειακή διάσκεψη για την ασφάλεια με κεντρικό θέμα τις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.


«Χαίρομαι που σας βλέπω... και ήρθατε εδώ σε μια περίοδο όπου ο κόσμος δεν βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση, ειδικά στην κορεατική χερσόνησο, και φυσικά με το πάντα βασανιστικό πρόβλημα της Νότιας Σινικής Θάλασσας» είπε ο Ντουτέρτε στον Τίλερσον που τον έκανε δεκτό στο προεδρικό μέγαρο.


«Γνωρίζω ότι ανησυχείτε εκεί, διότι αντιμετωπίζετε και εσωτερικά προβλήματα... Είμαστε φίλοι. Είμαστε σύμμαχοι» τόνισε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων. «Είμαι ένας ταπεινός φίλος σας στη Νοτιοανατολική Ασία» επισήμανε.


Τα θερμά του λόγια προς τον Ρεξ Τίλερσον ενδεχομένως σηματοδοτούν τη βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.


Αν και τα ξεσπάσματα κατά της Ουάσιγκτον δεν λείπουν, ο επικεφαλής του κράτους των Φιλιππίνων έχει μιλήσει με θετικά λόγια για τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, τον οποίον έχει εξάρει για «το απίστευτο έργο του στο πρόβλημα των ναρκωτικών».


Σε μια τηλεφωνική συνδιάσκεψη τον Απρίλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει στον ομόλογό του από τις Φιλιππίνες ότι θα τον προσκαλέσει στον Λευκό Οίκο. Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε επισήμανε ότι εκείνος και ο Τίλερσον συζήτησαν «πολλά θέματα» σήμερα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM