Ταϊβάν: Τουλάχιστον 46 νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο 13ων ορόφων

Ταϊβάν: Τουλάχιστον 46 νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο 13ων ορόφων Facebook Twitter
AP
0

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο 13ων ορόφων στη νότια Ταϊβάν.

Ένα οικιστικό και εμπορικό κτίριο στην πόλη Kaohsiung πήρε φωτιά τα ξημερώματα της Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περισσότερες από τέσσερις ώρες για να σβήσουν τη φωτιά. Σύμφωνα με τις αρχές 79 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων 14 σε σοβαρή κατάσταση.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ασαφή. Αξιωματούχοι προειδοποίησαν νωρίτερα ότι μπορεί να έχουν παγιδευτεί άνθρωποι μέσα στο κατοικημένο τμήμα του κτιρίου, μεταξύ του έβδομου και του 11ου ορόφου.

Οι κάτοικοι που ζούσαν κοντά είπαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι άκουσαν ένα δυνατό κρότο, που ακούστηκε σαν έκρηξη πριν από τη φωτιά.

Σωροί αχρησιμοποίητων αντικειμένων στους κάτω ορόφους του κτιρίου δυσκόλεψαν την επιχείρηση κατάσβεσης ενώ αργότερα οι πυροσβέστες κάλεσαν τον κόσμο να μην επιτρέψει τη συσσώρευση σκουπιδιών μέσα ή γύρω από τις κατοικίες τους και να κρατήσει τις σκάλες ελεύθερες, για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Το κατώτερο τμήμα του κτιρίου είχε κάποτε εστιατόρια, καραόκε μπαρ και κινηματογράφο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες πλέον, είχαν κλείσει.

Μεγάλος αριθμός κατοίκων στο συγκρότημα των περίπου 120 διαμερισμάτων πιστεύεται ότι είναι ηλικιωμένοι΄.

Με πληροφορίες του Reuters/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM