Τα παραισθησιογόνα μανιτάρια αποποινικοποιήθηκαν στο Ντένβερ

Τα παραισθησιογόνα μανιτάρια αποποινικοποιήθηκαν στο Ντένβερ Facebook Twitter
0

Το Ντένβερ έγινε χθες Τετάρτη η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που αποποινικοποίησε τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών αφού οι κάτοικοί της πρωτεύουσας της πολιτείας Κολοράντο ενέκριναν με ποσοστό 50,56% τη σχετική πρόταση στο δημοψήφισμα που διεξήχθη.

Οι υποστηρικτές του μέτρου αυτού δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, καθώς πίστευαν ότι θα απορριφθεί. Συνολικά περισσότεροι από 1760.000 ψηφοφόροι ψήφισαν υπέρ της «Πρωτοβουλίας 301» που αφορά την αποποινικοποίηση της κατοχής και της χρήσης των μανιταριών ψιλοκυβίνης για τα άτομα άνω των 21 ετών. Μια παρόμοια πρόταση είχε απορριφθεί πέρσι στην Καλιφόρνια. Ωστόσο τα μανιτάρια θα εξακολουθήσουν να είναι τυπικά «παράνομα» και η πώλησή τους θα αποτελεί αδίκημα.

Σύμφωνα με πολλές μελέτες, η ψιλοκυβίνη, η φυσική ψυχοτρόπος ουσία των «μαγικών μανιταριών» δεν είναι εθιστική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης αλλά και της εξάρτησης από τα οπιοειδή. Τα φάρμακα αυτά ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, λόγω υπερβολικής δόσης. «Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μανιτάρια εδώ και χιλιάδες χρόνια για θεραπευτικούς σκοπούς, για τις τελετές ενηλικίωσης, ως μέσο πνευματικής ανάτασης (...)», γράφει στον ιστότοπό της η ομάδα Decriminalize Denver, η οποία τον περασμένο Ιανουάριο συγκέντρωσε τις υπογραφές που απαιτούνταν ώστε να τεθεί το ζήτημα σε δημοψήφισμα.

«Το Ντένβερ θα γίνει η παγκόσμια πρωτεύουσα των ναρκωτικών», είχε καταγγείλει μιλώντας στο CNN ο Τζεφ Χαντ, ένας υπεύθυνος του Καθολικού Πανεπιστημίου του Κολοράντο. «Δεν έχουμε ιδέα ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτών των ναρκωτικών για τους κατοίκους του Κολοράντο», είχε προσθέσει. Το 2005 το Ντένβερ έγινε η πρώτη μεγάλη αμερικανική πόλη που αποποινικοποίησε, μετά από δημοψήφισμα, την κατοχή μικρών ποσοτήτων κάνναβης. Η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς είναι νόμιμη από το 2014 σε όλο το Κολοράντο. Σήμερα, επιτρέπεται η χρήση της για ψυχαγωγικούς σκοπούς σε 10 Πολιτείες και για ιατρικούς σκοπούς σε πε

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM