ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα μαύρα κουτιά κατέγραψαν "ασυνήθιστους ήχους" πριν εξαφανιστεί το ρωσικό Airbus

Τα μαύρα κουτιά κατέγραψαν "ασυνήθιστους ήχους" πριν εξαφανιστεί το ρωσικό Airbus Facebook Twitter
0

«Ασυνήθιστοι για πτήση» ήχοι καταγράφηκαν στο μαύρο κουτί του ρωσικού Airbus, πριν αυτό συντριβεί πάνω από τη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Μετά από αρκετές συζητήσεις εντελώς ρουτίνας μεταξύ του πληρώματος, έχουν καταγραφεί κάποιοι ήχοι που δεν είναι καθόλου χαρακτηριστικοί για πτήση» μεταδίδει το Interfax, επικαλούμενο αξιωματούχους από το Κάιρο. «Υπήρξε μια ξαφνική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο αεροπλάνο που εξέπληξε το πλήρωμα και οι πιλότοι δεν είχαν το χρόνο να εκπέμψουν σήμα κινδύνου», προσθέτει.

Σε κάθε περίπτωση, ασαφές παραμένει ακόμα το αν το αεροπλάνο, του οποίου τα συντρίμμια βρέθηκαν διασκορπισμένα και πολύ μεγάλη έκταση, εξερράγη στον αέρα από εσωτερικό λάθος, από εκρηκτικό μηχανισμό ή από εξωτερική ενέργεια.

Τη Δευτέρα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, δήλωσαν στο NBC, πως ένας αμερικανικός δορυφόρος κατέγραψε μια έντονη λάμψη στην περιοχή του δυστυχήματος την ώρα της συντριβής. Οι ίδιοι σημειώνουν πως η λάμψη ωστόσο δεν ακολουθήθηκε από άλλα φωτεινά ίχνη που να υπονοούν πως χτυπήθηκε από πύραυλο.

Αποκλείοντας αυτό το ενδεχόμενο, μέχρι στιγμής επικρατέστερο σενάριο είναι το αεροσκάφος να εξερράγη από μόνο του, αλλά οι εικόνες του δορυφόρου δεν μπορούν να αποσαφηνίσουν αν αυτό έγινε εξαιτίας των καυσίμων ή από βόμβα.

0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ