Συρία: Ξεκίνησαν αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Ντεράα ενόψει της προέλασης του στρατού

Συρία: Ξεκίνησαν αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Ντεράα ενόψει της προέλασης του στρατού Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου - EPA
0

Αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης Ντεράα ξεκίνησαν σήμερα οι συριακές ένοπλες δυνάμεις. 

Στόχος τους είναι να αποκόψουν τον δρόμο που συνδέει τα σύνορα της Ιορδανίας με τα εδάφη που ελέγχουν οι αντάρτες στην περιοχή αυτή.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA μετέδωσε πως ο στρατός «ξεκίνησε την επιχείρηση των προπαρασκευαστικών πυρών ενόψει της προώθησης των στρατιωτικών μονάδων» στην περιοχή.

Από την πλευρά του, το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Ιχμπαρίγια ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να αποκόψουν τα σύνορα από τις περιοχές της Ντεράα που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Λίγο νωρίτερα, συριακά μέσα ενημέρωσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν εδάφη στη νοτιοδυτική Ντεράα, στην πρώτη μεγάλη προέλαση του στρατού κοντά στη μεθόριο με την Ιορδανία.

Από την πλευρά της, η Ιορδανία προειδοποίησε πως τα σύνορά της θα παραμείνουν κλειστά για τους πρόσφυγες και κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να βοηθήσουν τους Σύρους εντοπισμένους εντός του συριακού εδάφους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, με ανάρτησή του στο Twitter υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν εκτοπισμένοι» στα σύνορα των δύο χωρών.

Νωρίτερα, τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι τουλάχιστον 45.000 άνθρωποι έχουν φύγει από την επαρχία Ντεράα και κατευθύνονται στα σύνορα με την Ιορδανία για να γλιτώσουν από τις μάχες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM